Noul Cod Penal ii scapa de puscarie pe Cristi Munteanu si Andrei Margaritescu

Ultima actualizare: 06-03-2014 06:55

Fostii dinamovisti Cristi Munteanu si Andrei Margaritescu scapa de puscarie dupa ce au fost acuzati ca au facut afaceri cu o masina declarata furata.

Gratie noului Cod Penal, sportivii care fusesera condamnati la 5 ani de inchisoare cu executare, respectiv 3 ani cu suspendare, pot rasufla usurati pentru ca asiguratorul, pe care partenerii lor ar fi incercat sa-l pacaleasca, a acceptat sa cada la pace. Iar intelegerea partilor inlatura acum raspunderea penala.

Fostul portar dinamovist avea cele mai mari emotii. Curtea de Apel Bucuresti il condamnase la cinci ani de inchisoare pentru tentativa de inselaciune. Cumparase o limuzina de 90 de mii de euro cu doar 10 mii de euro, iar fostul proprietar, patronul unei clinici private din Capitala, a declarat ca masina i-a fost furata pentru a incasa despagubiri de la compania de asigurari.

Ulterior, Munteanu i-a vandut masina prietenul sau din Stefan cel Mare, Andrei Margaritescu. Procurorii sustineau ca si acesta stia ca automobilul face obiectul unei fraude si a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru tainuire.

Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal, fotbalistii, dar si ceilalti suspecti din dosar au scapat de acuzatia de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, iar cea ramasa in vigoare dispare in conditiile in care compania de asigurari a decis sa cada la intelegere cu inculpatii.

Soarta celor doi fotbalisti va fi decisa oficial peste o luna de judecatorii instantei supreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO