Noi scene violente la şcoală. O profesoară din Miercurea Ciuc, lovită de un elev în timpul orelor

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
bataie scoala Dolj

Alt caz de lovire a unui profesor într-o școală. După elevul de 16 ani din Teleorman care şi-a pălmuit şi înjurat profesoara, episodul s-a repetat în Harghita.

La câteva zile după ce într-o școală din Teleorman, o profesoară a fost bătută și sechestrată de 3 elevi în sala de clasă, apare o situație similară în județul Harghita.

Joi, în timpul cursurilor, o profesoara din Miercurea Ciuc a fost împinsă şi chiar lovită de elevul în vârstă de 14 ani. Femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei şi un echipaj al Poliţiei, relatează Agerpres.

„Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un cadru didactic de la o şcoală a fost împinsă şi chiar lovită de un elev de 14 ani, sens în care am înregistrat un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în care desfăşurăm cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului şi, evident, vom propune soluţie legală prin Parchet”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Conducerea Inspectoratului Şcolar General a declanşat o anchetă. „Am fost informaţi, şcoala a iniţiat deja procedurile cuvenite în astfel de cazuri, se face o comisie să lămurească de unde a pornit. Şcoala a luat primele măsuri, urmărim cazul, să vedem ce s-a întâmplat”, a afirmat Inspectorul şcolar general, Petru Gârbea.

Elevul de 16 ani din Teleorman a fost arestat preventiv, joi după-amiază, pentru 30 de zile. Ceilalţi doi colegi ai săi, cu vârste de 14 ani, sunt cercetați în continuare în libertate pentru infracţiuni de lipsire de libertate şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO