Nepotul profesoarei care a fost ucisa si abandonata pe Transfagarasan a fost arestat. Ce probe au anchetatorii impotriva lui

Ultima actualizare: 22-05-2016 07:09

Autoritatile l-au retinut pe suspectul principal in cazul profesoarei de sport, din Brasov, ucisa si abandonata pe Transfagarasan. Este vorba chiar de nepotul femeii.

UPDATE Tribunalul Sibiu a decis, joi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a nepotului femeii gasite moarte in urma cu zece zile, pe Transfagarasan, acesta fiind acuzat de procurori ca a ucis-o prin strangulare.

"S-a admis propunerea. S-a dispus arestarea pe 30 de zile, incepand de astazi, pana in 17 iunie, cu drept de contestatie in 48 de ore de la pronuntare si deja a formulat contestatie", a precizat, pentru Agerpres, Cornelia Prundaru, expert Tribunalul Sibiu

Cunoscutii spun ca barbatul isi ameninta des matusa, ca sa beneficieze de o mostenire considerabila. Individul a fost incatusat de politisti, pe Aeroportul Otopeni, in timp ce venea in tara din Italia. El neaga acuzatiile, dar se pare ca exista probe solide impotriva lui.

Mircea Borzos sustine ca a fost nevoit sa plece din tara cu treburi si ca nu el a comis crima. Procurorii nu au insa niciun dubiu si insista ca se bazeaza pe probe solide.

Ioan Vestemean, prim-procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu: "Avem martori care confirma ca intr-adevar se deplasa, avem imagini cu autoturismul in deplasare. S-a procedat la localizarea apelurilor telefonice ale suspectului si asa s-a tras concluzia ca acestea au fost facute din apropierea localitatii Cartisoara. Loc apropiat de locul unde a fost gasita victima. In bagaj avea o pereche de adidasi care, in urma raportului de constatare, s-a constatat ca urmele sunt identice cu amprentele lasate de acestia pe corpul victimei, pe blugii victimei."

Anchetatorii l-au asteptat pe nepotul victimei la Otopeni. S-a intors in tara, spune el, pentru funeraliile matusii sale. A venit cu avionul si nu cu masina pe care a folosit-o atunci cand a parasit Romania.

Maria Runceanu, vecina: "El mai facea asa scandal cand bea, dar parca sa fi facut el treaba asta nu imi vine sa cred."

Anchetatorii au strans la dosar nenumatate declaratii ale apropiatilor profesoarei. Toti stiau ca femeia e amenintata cu moartea de nepotul care ravnea la terenurile valoroase de la Bran, pe care o matusa in varsta de 98 de ani urma sa i le lase mostenire profesoarei.

Malvina Bunus, prietena: "N-am putut sa cred casa ceva. Sa aiba asa o moarte crunta si chinuita. Nu m-am gandit ca ajunge sa... ca asa un om sa.... sa sfarseasca in halul asta."
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO