Muzeul Astra din Sibiu i-a impresionat pe turistii straini. Reactia unui cuplu venit in Romania din Australia

Ultima actualizare: 17-01-2017 00:00

Iarna nu inseamana doar ger si viscol. Cei care vor o plimbare in tihna pe jos sau cu sania trasa de cai pot vizita muzeele in aer liber, care au programe speciale in sezonul rece.

La Sibiu, de pilda, aleile inzapezite ale muzeului Astra sunt pline de oameni veniti la distractie cu saniile sau cu schiurile. Dupa cateva ture, toti isi fac timp pentru o placinta calda si un vin fiert la restaurantele din zona.

Potecile muzeului in aer liber din Sibiu s-au transformat in derdelusuri. Vizitatorii se pot plimba cu sania trasa de cai. Insa cine vrea sa se miste mai mult, isi aduce de acasa sania sau schiurile.

Turist: "E super! Obositor putin, dar pune tot sangele in miscare si avand in vedere peisajul minunat merita toata distractia! Aer curat! Mult mai bine decat la o sala inchisa."

Unii turisti veniti tocmai din Australia spun ca nu au mai vazut pana acum atat de multa zapada.

Turist Australia: "E dragut sa fii aici in timpul iernii, clar e ceva putin diferit, mai ales ca noi venim din Australia. E chiar frumos!"

Pentru sotii Honerud din Norvegia, zapada nu e o noutate, dar frigul de la noi i-a speriat putin. Sunt insa incantati de tot ce au vazut.

Sotii Honerud: "Bineinteles ca iarna desavarsteste totul! Frigul si zapada! Pentru noi pare foarte autentic, mai ales ca suntem din Norvegia. Si e impresionata colectia de case, merita vazute!"

Ciprian Stefan, directorul muzeului Astra din Sibiu: "Pentru ture cu sania, nu doar cu cea trasa de cai, dar si cu saniute pentru ca avem in jur de 7 km de alei. Cu benzi potrivite pentru sanii. La ski fond iar la cele doua restaurante din muzeu si la casele sasesti functionale pe baza unor comenzi clare, ii asteptam la un pahar de vin fiert si un hencles sasesc.''

Biletul de intrare la muzeu costa 17 lei, iar o ora de plimbare cu sania trasa de cai, 30 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO