Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, urmarita penal de DNA. Medicul acuza o razbunare a lui Vlad Voiculescu

×
Codul embed a fost copiat

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, Monica Pop, este urmarita penal de procurorii DNA, fiind acuzata de abuz in serviciu pentru ca a incheiat patru acte aditionale la un contract de inchiriere cu o firma.

Monica Daniela Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, a fost pusa sub acuzare pentru patru fapte de abuz in serviciu si conflict de interese, a anuntat, luni, Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Potrivit procurorilor, Monica Pop a incheiat, in 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 si 29 noiembrie 2012, cu incalcarea legislatiei primare, patru acte aditionale la un contract de inchiriere ce fusese incheiat anterior cu o societate comerciala.

“Prelungirea contractului de inchiriere s-a facut nelegal, deoarece, pentru respectarea prevederilor din Legea 213/1998 raportat la HG 1069/2002, exista obligatia legala ca, incepand cu anul 2003, inchirierea spatiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti sa fie efectuata de catre Administratia Fondului Imobiliar al Unitatilor Sanitare Publice - Sector 1 si ulterior de catre Administratia Unitatilor de invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucuresti, iar sumele de bani incasate cu titlu de chirie sa revina fie Primariei Sectorului 1 (administrator), fie Primariei municipiului Bucuresti (proprietar)”, sustin procurorii.

Mai mult, spun anchetatorii, desi Consiliul Local Sector 1 a stabilit un cuantum minim al chiriei pentru inchirierea de spatii pentru servicii medicale si alte activitati decat cele medicale, cum sunt cele de alimentatie publica, chiria la Spitalul de Oftalmologie stabilita prin cele patru acte aditionale a fost sub acel prag minim.

Citește și
klaus iohannis
Klaus Iohannis, reactie dupa evaluarea ministrului Justitiei la DNA si PICCJ: "Eu sunt foarte multumit de activitatea lor"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

“Prin aceasta, a fost cauzata o paguba bugetului Primariei Municipiului Bucuresti si/sau bugetului Primariei Sectorului 1 Bucuresti in valoare de aproximativ 24.478 euro si, corelativ, a fost creat un folos de aceeasi valoare societatii comerciale care a inchiriat spatiul in incinta spitalului”, au scris procurorii in ordonanta de incepere a urmaririi penale.

Monica Pop este acuzata si de conflict de interese pentru ca, in 28 noiembrie 2012, la sedinta Consiliului de Administratie al Spitalului Clinic de Oftalmologie, a participat la luarea unei decizii privind incheierea unuia dintre actele aditionale la contractul de inchiriere, desi in perioada 1 martie 2007 – 14 ianuarie 2011 a fost angajata la acea firma cu contract de munca cu norma partiala. Anchetatorii sustin ca, fiind vorba de o perioada de cinci ani ce precede data incheierii documentului, sunt intrunite conditiile care definesc conflictul de interese.

Procurorii i-au adus la cunostinta managerului Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, acuzatiile din dosar si faptul ca are calitatea de suspect.

In iulie 2016, Ministerul Sanatatii a sesizat procurorii pentru posibile fapte penale privind contracte incheiate de Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti cu mai multe firme, printre acesta fiind inchirierea unor spatii pentru un bufet, un atelier de reparatii optica medical si pentru infiintarea unei farmacii. Neregulile au fost constatate in urma verificarilor facute de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste inchirierea unui spatiu pentru un bufet, Corpul de Control nu a putut identifica aprobarea Consiliului de Administratie a Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, caietul de sarcini al licitatiei sau aprobarea Ministerului Sanatatii, conform HG 517/1991.

De asemenea, Corpul de Control a gasit doua forme ale acestui contract, una batuta la masina de scris, alta scrisa pe un calculator, acestea fiind diferite.

Corpul de Control a mai constatat ca, in perioada 2007 - 2011, managerul spitalului a fost angajat al acestei societati, fapt ce contravine prevederilor Legii 95/2006.

In cazul contractului de inchiriere a unui spatiu pentru un atelier de reparatii optica medicala, Corpul de Control a constat ca lipsesc de la dosar aprobarea Ministerului Sanatatii si a Consiliului de Administratie.

“Initial, acest contract a fost incheiat cu o societate comerciala in 2002, firma ce avea sa se dizolve in anul 2008 prin decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti. in 2009, Spitalul incheia un acord cu aceasta firma dizolvata in 2008 pentru inlocuirea in contractul de inchiriere cu o alta societate a acelorasi asociati”, arata atunci Ministerul Sanatatii.

In ce priveste inchirierea unui spatiu pentru infiintarea unei farmacii in 1993, Corpul de Control a constatat ca nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale.

Managerul Spitalului de Oftalmologie arata atunci ca spatiile din unitatea medicala inchiriate apartin primariei si sunt concesionate pentru 49 de ani. Ea preciza ca nu intelege care a fost prejudiciul adus spitalului daca doua ore din timpul sau liber a lucrat in privat.

Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a facut verificarile dupa ce jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au scris, la inceputul lunii iunie 2016, ca Monica Pop a inchiriat firmei Monona, care vinde mancare, dar si rame de ochelari, lentile si cristaline pentru bolnavi, un spatiu in spital si a prelungit contractul de patru ori de atunci, iar, in schimb, firma a angajat-o, timp de patru ani.

Monica Pop: Am rezolutie ANI ca nu este incompatibilitate. Vor vedea cand vor citi dosarul. E razbunarea lui Voiculescu

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, Monica Pop, urmarita penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, dupa ce ar fi incheiat patru acte aditionale la un contract de inchiriere cu o firma, spune ca are o rezolutie din partea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) care arata ca nu este in incompatibilitate si ca s-a ajuns in aceasta situatie dupa ce fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu s-ar fi razbunat pe ea pentru ca l-a contrazis.

"Nu sunt in incompatibilitate, am rezolutie ANI care arata acest lucru. Este si la dosar rezolutia ANI, dar probabil nu au citit dosarul. Vor vedea cand vor citi. Spatiile din unitatea medicala apartin Primariei Sectorului 1 si sunt concesionate pentru 49 de ani, iar in Consiliul de Administratie al Spitalului este si un reprezentat al Primariei, asa cum este firesc", a declarat, luni, pentru News.ro, Monica Pop.

In plus, potrivit managerului Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, toata aceasta situatie ar fi rezultatul razbunarii fostului ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu.

"Este doar razbunarea lui Vlad Voiculescu pentru ca mi-am permis sa-l contrazic. I-am spus ca nu sunt nereguli la spital si nu are ce sa gaseasca, atunci el a cerut sa se gasesca ceva", a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie.

Vlad Voiculescu a declarat ca i se par absurde si hilare afirmatiile doctoritei Pop.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Fosti sefi ai Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, sub ancheta.
Fosti sefi ai Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, sub ancheta. "Dosarele astea acopera diverese rahaturi ale DNA"

Fostul deputat Theodor Nicolescu si fosti sefi din ANRP au fost chemati la DNA pentru a li se prezenta invinuirile intr-un nou dosar de coruptie

Klaus Iohannis, reactie dupa evaluarea ministrului Justitiei la DNA si PICCJ:
Klaus Iohannis, reactie dupa evaluarea ministrului Justitiei la DNA si PICCJ: "Eu sunt foarte multumit de activitatea lor"

Discursul ministrului Justitiei in legatura cu evaluarea facuta procurorului general al Romaniei si a procurorului sef DNA a fost urmat de o reactie a presedintelui Romaniei, Klaus Johannis.

Noi probleme pentru medicul Monica Pop. Au aparut inca 2 contracte semnate cu firme private, fara a fi organizate licitatii
Noi probleme pentru medicul Monica Pop. Au aparut inca 2 contracte semnate cu firme private, fara a fi organizate licitatii

Doctorita Monica Pop, managerului Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, este vizata de o ancheta tot mai complicata: au aparut doua noi contracte de inchiriere semnate cu firme private, fara organizarea unor licitatii in prealabil.

Tolo.ro: Monica Pop, inscaunata de PSD.
Tolo.ro: Monica Pop, inscaunata de PSD. "Nu e anormal sa semnez ca director o inchiriere unei firme care apoi sa ma angajeze"

Managerul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, prof. dr. Monica Pop, a declarat miercuri ca nu a fost niciodata sustinuta politic si ca il va da in judecata pe jurnalistul Catalin Tolontan pentru "afirmatii neadevarate".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.