Monica Anisie: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere

31-08-2020 21:26


Monica Anisie

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere atunci când îi vor trimite pe copii la școală, așa cum este prevăzut în normele pentru începerea anului școlar, a delcarat ministrul Educației, Monica Anisie, conform StiriEdu.ro.

Declarația vine în contextul în care cei doi miniștri au avut luni o întâlnire la solitarea premierului Ludovic Orban. Pe 14 septembrie părinții ar fi trebui să compelteze o declarație pe propria răspundere în care declare, printre altele, că propriul copil nu a fost diagnosticat cu COVID-19.


„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și vacesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie pentru StiriEdu.ro.


De altfel, Ministerul Educației organizează marți, 1 septembrie, o conferință de presă în care va da informații noi referitoare la începerea noului an școlar.


Premierul Ludovic Orban le-a cerut luni miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, Nelu Tătaru şi Monica Anisie, să definitiveze regulile pentru începerea școlii, din 14 septembrie, astfel încât acestea să fie publicate marţi.

 

Sursa: StirilePROTV, stiriedu.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO