Misiune grea pentru pompierii dâmbovițeni. Nu au putut salva o clădire în flăcări

Ultima actualizare: 21-01-2019 17:39

Flăcări uriașe au distrus, duminică noaptea, o casă din comuna Vişineşti, județul Dâmbovița, iar pompierii nu au putut ajunge rapid cu autospecialele la locul incendiului întrucât stradă era foarte îngustă.

Așa că militarii au fost nevoiți să întindă furtunurile pe o distanță foarte mare, răstimp în care clădirea s-a făcut scrum. Proprietarii terenurilor din zona nu sunt de acord să cedeze din pământul lor, pentru ca drumul să fie lățit.

La față locului au ajuns mai multe echipaje de la pompieri, dar din păcate misiunea militarilor a fost extrem de dificilă. Locuința se află pe o uliță unde autospecialele de intervenție nu încap, așa că militarii s-au văzut nevoiți să întindă furtunele pe aproape 100 de metri. În momentul producerii incendiului în locuința se află doar bărbatul, care a reușit să se salveze.

Ruda păgubiților:
În scurt timp a început din toate părțile. Nu s-a putut salva absolut nimic.
Reporter: Pompierii nu au putut interveni?
Ruda păgubiților: Nu! Au venit mai târziu puțîn pentru că a fost de întins în jur a o sută de metri de furtun.

Proprietara casei era la un priveghi când a fost anunțată de necaz. Cei doi soți au rămas numai cu hainele de pe ei; le-au ars până și documentele de identitate. Au însă copiii în straintate, care le-au trasmis că îi vor ajută să își refacă locuința.

Petruța Miorel: A sunat-o soțul, vino acasă că arde casă. Angi, la ține arde! Ea a căzut jos, am încercat să o ridic, i-a venit rău.
Reporter: Au putut ajunge aici cu mașinile de intervenție pompierii?
Petruța Miorel: Tocmai asta e, de la drum nu au putut să între, a mai durat și a ars, a luat-o toată casă.

Acuzat că nu a avut grijă să construiască drumuri sigure pentru locuitorii comunei, primarul se apară! Spune că a cerut câtorva săteni să cedeze o bucată de teren, pentru că drumul să fie lățit. Oamenii însă au refuzat categoric.

Nicolae Stoica, primarul comunei Vișinești: Primăria nu poate să facă minuni, trageți-va cu gardul, că nu îmbogățim acest pământ cu o palmă. Pentru ce? Noi facem drumuri pentru dumneavoastră, dar dacă nu avem sprijinul suntem legați și de mâini și de picioare!

Localnică: De ce să fim de acord să le dăm, sau cum să zic?! Asta e proprietatea noastră, poa să între! Eu cred că e de ajuns!

Localnică: Așa ar trebui, să se dea drumul la mașini din astea când sunt în pericol, trebuie să fie drum foarte larg.

Pompierii spun că incendiul s-ar fi produs din cauza unui scurt-circuit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO