Ministrul Sanatatii a cerut evaluarea infrastructurii spitalelor. Ce spune despre efectele unui cutremur mare in Romania


Ultimul update: Duminica 28 August 2016 06:58
Data publicarii: Joi 25 August 2016 10:24
Categorie: Stiri actuale
vlad voiculescu

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu este de parere ca in momentul de fata sistemul medical romanesc un ar face fata unui cutremur similar celui produs in Italia.

Intrebat intr-un interviu pentru news.ro daca sistemul sanitar din Romania este pregatit sa faca fata unui cutremur mare, de genul celui produs miercuri in Italia, ministrul a spus ca nu este.

"Nu, nu este pregatit. Mi-ar fi placut sa pot spune altceva. In momentul acesta, cred ca o catastrofa de genul acesta ar fi o provocare majora pentru sistemul de sanatate. Si ma refer, vreau sa fie foarte clar, la infrastructura. Pentru ca, asa cum stim cu totii, avem multe spitale vechi, Nu ma refer la mobilizarea echipei medicale si de interventie in situatii de criza, in catastrofe. De aceea, in urma cu o saptamana am inceput evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situatia din punct de vedere al riscului sismic", a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

In urma cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineata mai multe localitati din centrul Italiei, cel putin 247 de persoane si-au pierdut viata, potrivit ultimului bilant provizoriu anuntat, joi dimineata, de autoritatile italiene. Vezi AICI LIVE UPDATE

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO