Ministrul interimar al Justitiei: "Vom face o analiza a Codurilor penale". Promisiunea facuta de Ana Birchall

Dată publicare: 11-02-2017 11:58
Dată actualizare: 14-02-2017 07:12


Ana Birchall, presedintele Comisiei pentru afaceri europene,

Ana Birchall, numita ministru interimar la Justitie, dupa demisia lui Florin Iordache, a declarat ca se va face o analiza a Codurilor penale, pentru a pune in aplicare deciziile Curtii Constitutionale.

 Ana Birchall a declarat insa ca acest lucru se va intampa doar dupa ce va dialoga cu toata lumea, de la ONG-uri, la experti in domeniul juridic si asociatii ale judecatorilor.

Ministrul interimer de la Justitie a mai promis ca nu va lua nicio decizie ca sa ingreuneze lupta impotriva coruptiei.

"Asa cum v-am spus si ieri, suntem intr-un proces de evaluare a prioritatilor, din minister si din domeniul Justitiei.

Imi doresc sa ne asezam cu totii la aceeasi masa, astfel incat sa gasim cele mai bune solutii pentru bunul mers al Justitiei.

Sper sa reusesc sa vorbesc cu toata lumea, inclusiv cu mediul civic, mass-media, jurnalistii, ONG-urile, Asociatia Judecatorilor. Cu toata lumea.

Vom face o analiza a Codurilor. Nu mi se pare normal ca sa putem decide noi ce decizie a Curtii Constitutionale este obligatorie si care nu este. Imi exprim regretul ca anul trecut nu au fost armonizate toate prevederile deciziilor Curtii Constitutionale.

Asta ne dorim cu totii, bunul mers al Justitiei. Si eu, si dvs, mama, taticul care se uita la televizor, desi i-am rugat sa nu se mai uite de urmatoarele zile, ca am auzit vrute si nevrute despre mine.

Aveti promisiunea mea ca nu o sa fac nimic care sa impiedice lupta impotriva coruptiei. Este un lucru asumat de noi, in programul de guvernare."

Intrebata daca va merge in Piata Victoriei, Ana Birchall a declarat ca "este importanta sa aiba loc un dialog sub orice forma" si ca a promovat intotdeauna acest lucru.

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO