Militar roman in Afganistan, retinut pentru consum de droguri. Ce explicatie naucitoare a oferit

Ultima actualizare: 30-09-2012 14:03

In bazele militare din Afganistan cresc plante de cannabis. Asta a sustinut un militar roman aflat in misiune de razboi, cand, in urma unui control, politia militara din Kandahar a gasit droguri asupra lui.

Sergentul major a fost adus imediat in tara si predat procuroriilor DIICOT, care l-au trimis in judecata pentru detinere de droguri.

"Am descoperit planta de cannabis in tabara militara, am recoltat-o si am consumat, pentru ca eram curios" le-a povestit militarul anchetatorilor.

Sergentul major Dan Cotoc, in varsta de 30 de ani, a fost perchezitionat pe aeroportul din Kandahar de catre ofiterii de la informatii militare, care stiau ca are droguri asupra lui.

Au gasit in buzunar 4 plicuri cu un drog usor, canabis. Sergentul a fost dus la Batalionul I Manevra Afganistan pentru audieri, insa le-a spus superiorilor o poveste inventata.

"In timp ce plimbam cainele in apropierea bazei militare "Camp Egale" am vazut cum o persoana a aruncat ceva pe jos, inainte de a fi controlata de militarii americani. M-am dus si am recuperat 8 pachetele si mi-am dat seama ca in ele este cannabis. "

Cotoc nu mai avea ce se caute in Afganistan. Dupa aceasta poveste sergentul major a fost trimis imediat in tara.

Aici, in fata procurorilor DIICOT, si-a schimbat declaratia. A sustinut ca a descoperit o planta de cannabis inalta de 1 metru chiar in interiorul bazei si a recoltat-o. A impartit-o in pliculete, care sa-i ajunga pe timpul misiunii in Afganistan.

Explicatia nu i-a convins pe anchetatori. Si asta pentru ca sergentul consuma canabis chiar in tara care este considerata principalul exportator de droguri, plus ca este militar.

Asa ca este acuzat acum pentru detinere de droguri in vederea consumului si risca pana la 5 ani de inchisoare.

Superiorii sergentului major Cotoc au refuzat sa comenteze implicarea militarului in aceasta poveste.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO