Mii de pelerini veniti la Curtea de Arges, evacuati din manastire si dusi la un loc de campare

Ultima actualizare: 18-08-2013 07:02
pelerini curtea de arges

Peste 3.500 de pelerini veniti la Manastirea Curtea de Arges au fost evacuati, miercuri seara, de jandarmi si de agentii unei firme de paza din curtea lacasului de cult.

Pelerinii veniti la Manastirea Curtea de Arges pentru sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului au fost evacuati din curtea manastirii, dupa slujba de Vecernie, fiind dusi, sub supravegherea jandarmilor si a agentilor unei firme de paza, pe un teren special amenajat pentru campare, la iesirea din oras spre Valea Iasului, la aproximativ patru kilometri distanța de manastire.

Demersul autoritatilor a generat nemultumiri in randul pelerinilor, unii dintre ei venind din strainatate pentru a petrece noaptea si pentru a asista apoi la slujba de Santamaria Mare de la Manastirea Curtea de Arges.

"Nu este posibil sa ne faca asa ceva. Eu am venit din Spania si acum suntem dati afara din curtea manastirii. Am facut atata drum ca sa vin cu familia la Curtea de Argea si uite cum se poarta, ne dau afara din curte si nu ne lasa acolo peste noapte. E urat ce se intampla", a spus un barbat venit in pelerinaj la Curtea de Arges.

Acesta este primul an in care prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a emis, cu acordul Arhiepiscopului Argesului si Muscelului, IPS Calinic, un ordin ca in preajma sarbatorii Adormirea Maicii Domnului sa fie
interzisa camparea in curtea Manastirii Curtea de Arges, dupa ce in ultimii ani mii de oameni veniti din toata tara si din strainatate la slujba de Santamaria Mare si-au petrecut noaptea in curtea manastirii,
facand fripturi, dansand si ascultand muzica.

"Vrem sa eliminam aceste aspecte de la procesiunea religioasa, astfel incat sarbatoarea sa fie decenta si sa nu mai aparem pe prima pagina a tuturor publicatiilor cu gratarele si cu manelele de langa biserica. Fata de alti ani, persoanele care doresc sa serbeze acest eveniment o vor putea face intr-un spatiu mai indepartat de manastire, fara ca zgomotul si muzica sa perturbe ceremonia religioasa", a declarat prefectul de Arges.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO