Florin Cioaba este in stare grava. Rudele isi pun toate sperantele in chirurgul Serban Bradisteanu

Ultima actualizare: 18-08-2013 07:02
Florin Cioaba este in stare grava. Rudele isi pun ...
Florin Cioaba ar putea fi readus astazi in Romania...

De aproape 12 ore, chirurgul Serban Bradisteanu se afla in Antalya, in Turcia, unde Florin Cioaba, autointitulatul rege al tiganilor este in spital, dupa un infarct.

Medicul Serban Bradisteanu a ajuns azi noapte in Antalya si s-a dus direct la spital. De dimineata , a facut o noua vizita bolnavului aflat in continuare la terapie intensiva, in coma indusa cu medicamente.

Medicul a declarat ca Florin Cioaba este in stare grava si ca infarctul i-a afectat puternic inima, capactatea de contractie a miocardului fiind scazuta. Ca atare dupa discutia cu medicii turci a mai cerut investigatii.

De la aeroport, el s-a dus direct la spital, ca sa evalueze pacientul la solicitarea familiei. Daca medicul Bradisteanu decide ca este transportabil, Florin Cioaba va fi readus astazi in tara, cu avionul SMURD. In varsta de 59 de ani, auto-intitulatul rege al tiganilor sufera de inima de multa vreme, si era sub tratament cand s-a hotarat sa plece in vacanta in Turcia.

Familia lui Florin Cioaba a apelat la doctorul Bradisteanu dupa ce medicii turci de la spitalul Anadolu au confirmat ca autointitulatul rege a suferit un preinfarct, si ar putea avea nevoie de o interventie pe cord deschis. Si, dupa cum le este obiceiul, rudele apropiate s-au grabit sa plece si ele spre Antalya, sa-i fie alaturi auto-intitulatului rege ajuns pe patul de suferinta.

"Este mai bine. Vrem sa-l aducem in tara. Sunt 50 de romi care au venit ca sa-i fie aproape", spune Dorin Cioaba, fiul lui Florin Cioaba.

Sora lui Florin Cioaba, ramasa la Sibiu este extrem de speriata si spune ca, inainte sa plece din tara, fratele sau era intr-o stare buna.

''Am vorbit cu nepotul meu si ne-a spus ca se simte rau. Isi lua medicamentele de inima. Se ferea el de soare, nu statea in soare, mergea la biserica, era bine. Da... nici nu mai stiu ce sa vorbesc, nu mai am cuvinte. Sunt toti plecati acolo'', spune si Liliana Cioaba.

De soarta lui Florin Cioaba se arata preocupat si autointitulatul imparat al tiganilor, Iulian desi in trecut s-au certat de multe ori.

 

''Problema e foarte... cum se spune si pe romaneste si pe toate limbile... nasoala! Numai o minune dumnezeiasca daca s-ar putea sa treaca peste ea. Am vorbit cu ei si i-am dat dispozitie lui Dorin, i-am spus: sub orice forma sa-l aduca in Romania. Sunt destui acum acolo, peste o suta sunt acolo la spital'', spune Iulian Raduescu, autointitulat Imparat al Romilor.

 

'Stim ca a facut un preinfarct si am dori sa vina casa sanatos. Ne rugam pentru el sa vina acasa. Suntem foarte ingrijorati, este singurul, sansa noastra care ne ajuta'', spune Ion Mihai, supus de-al lui Cioaba.

'Dumnezeu sa il aduca sanatos acasa! Suntem foarte ingrijorati de el! Ne ajuta oriunde! Ne rugam pentru el ... '', a declarat Florentina Mihai.

Florin Cioaba a fost dus luni cu ambulanta la spitalul Anadolu, dupa ce i s-a facut rau in masina, la 100 de km departare de statiunea pe care tocmai o parasise, ca sa se intoarca acasa. El este bolnav de inima si a suferit primul infarct la 40 de ani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO