Medic de la Spitalul Militar retinut, dupa ce ar fi luat 500 de euro de la doua paciente pentru operatii estetice

30-06-2016 19:09


Un medic de la Spitalul Militar din Capitala a fost retinut astazi de procurorii DNA, dupa ce ar fi primit mita de la doua paciente ca sa le faca operatii estetice.

Tinerele au platit cate 500 de euro fiecare, dar la final doctorul a fost ridicat de anchetatori. Oficiali din cadrul spitalului spun insa ca astfel de operatii pot fi facute contra cost fara ca bugetul Casei de Asigurari de Sanatate sa fie pagubit.

Medicul Adrian Ilie lucreaza la sectia O.R.L a Spitalului Universitar Militar "Dr. Carol Davila" de 14 ani.

Medicul primar, spun procurorii, ar fi pretins 1500 de euro pentru trei interventii chirurgicale. Doar doua interventii erau de infrumusetare.

Biroul de presa al Ministerului Apararii Nationale de care apartine si Spitalul Militar Carol Davila a precizat ca: "Rinoplastia este o interventie chirurgicala care, desi este mai degraba cunoscuta publicului larg pentru beneficiul sau estetic, ea poate fi efectuata si in scop reconstructiv, ca urmare a unor traumatisme faciale, dar si pentru corectia defectelor congenitale si respiratorii.."

Acest tip de operatie nu este decontata de Casele de Asigurari de Sanatate, astfel ca specialistii Spitalului Universitar Militar ,,Dr. Carol Davila" fac acest tip de interventii contra-cost.

VIDEO PROTVPLUS.RO