Medic acuzat de luare de mita: "Nu s-a atins de copilul nostru 4 zile, pana nu a primit bani"

Ultima actualizare: 20-10-2012 14:24

Un medic din Cluj ne demonstreaza inca o data cat de bolnav e sistemul nostru sanitar. A tinut un copil de 5 ani cu mana rupta patru zile in suferinta pana cand s-a hotarat sa il opereze.

In tot acest timp le cerea bani parintilor si cand bietii oameni i-au dat tot ce au putut, medicul a plusat. Atunci oamenii i-au organizat un flagrant cu ajutorul politistilor, care spun ca medicul cu pricina nu este la prima abatere si totusi profeseaza nestingherit.

Baiatul a cazut de pe tobogan duminica si si-a fracturat mana in doua locuri. Asa au ajuns pe mana medicului chirurg Ioan Dobrescu de la Clinica de Pediatrie din Cluj. L-a si internat pe sectie ca sa il opereze de urgenta, insa, spun parintii, nu s-a atins de copil patru zile.

Starea lui s-a inrautatit, iar in tot acest timp medicul cerea bani ca sa-l opereze, asa ca familia s-a imprumutat de la un camatar. I-a dat 300 de lei pe care i-a refuzat, pe motiv ca sunt prea putini. Asa ca familia i-a oferit 500 de lei pe care medicul i-a primit, insa a mai cerut si altii.

Parinti revoltati au solicitat ajutorul politistilor care l-au prins pe medic cu banii marcati in halat . Acesta a fost audiat joi seara de politisti, insa este liber si profeseaza la acelasi spital. Si asta chiar daca a mai facut asa ceva si in trecut.

Medicul Ioan Dobrescu a mai fost prins in flagrant in timp ce lua mita 100 de lire sterline in 2009, insa a scapat basma curata. Instanta i-a dat doar o amenda administrativa .

Bunica baiatului poveste ingrozita ca medicul s-a uitat zile in sir la nepotelui ei fara sa-i faca nimic si abia cand i s-au pus banii pe masa si-a facut datoria.

200 de lei avea medicul chirurg in buzunar, bani care in prealabil au fost marcati de oamenii legii. A fost audiat, insa imediat dupa aceea a fost lasat sa plece.

In acest moment si colegiul medicilor este neputincios. Mircea Barsan, presedinte Colegiul Medicilor Cluj: "M-am interesat de caz si legal, desi as fi vrut sa-l suspend din functie, nu pot pentru ca are prezumtia de nevinovatie. Este inacceptabil ceea ce a facut el."

Pe holurile spitalului si alti parinti confirma ca acest medic le cere bani.

Dupa episodul din 2009, cand medicul a fost prins in flagrant de politisti luand bani de la un pacient, Curtea de Apel Cluj i-a dat o pedeapsa cu suspendare de un an si 11 luni.

Decizia a fost anulata de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care l-au achitat si au considerat ca e suficient ca medicul sa plateasca o amenda de o mie de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO