Max, cainele erou al Armatei Romane, a fost inmormantat cu onoruri militare. "Va ramane mereu in sufletul meu". VIDEO

12-09-2015 11:19


Max, cainele erou - FACEBOOK

Max, singurul caine al Armatei Romane antrenat sa detecteze explozibili in teatrele de operatiuni, a fost inmormantat, vineri, cu onoruri militare.

Animalul a murit marti, dupa ce a fost diagnosticat cu o boala grava.

"Camarad, prieten, erou... Max a fost pentru toţi militarii un partener de nadejde, care si-a riscat viaţa pentru cea a colegilor lui, in caldurile toride si praful afgan. Astazi, insa, camarazii cainelui-erou Max, militarii Grupului 2 EOD, i-au adus un ultim onor, pe o vreme rece si ploioasa, de parca si cerul ar fi plans pentru el...”, se arata intr-un mesaj transmis de Fortele Terestre Romane, citat de Mediafax.

"A fost partenerul meu de lupta si prietenul meu cel mai bun. Va ramane mereu in sufletul meu. Ramas bun, prieten drag", noteaza plutonierul major Valentin Rosioara, pe o placa memorativa in cinstea camaradului sau.

Imagini din timpul ceremoniei au fost postate si pe o pagina de Facebook dedicata cainelui erou, unde unul dintre utilizatori a publicat inclusiv o inregistrare video de la inmormantare.

 
Eroul nostru Max

Pentru ca nu doresc ca Max sa fie o stire de 1 minut la televiziuni, am inregistrat cum i se aduc onorurile ca unui adevarat EROU!Ramai cu bine Max!

Posted by Dadau Andra Andreea on Friday, September 11, 2015

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO