Chef Scarlatescu va arata cum sa treceti "proba de foc" a sarbatorilor: prepararea carnatilor

×
Codul embed a fost copiat

Pentru multe gospodine, carnatii reprezinta proba de foc a bucatelor de sarbatori. Cei care nu se pricep sunt invitati sa ia aminte la materialul urmator. Masterchef Catalin Scarlatescu pregateste o reteta savuroasa, asa cum a invatat-o de la bunica lui.

Poate v-ati intrebat vreodata cand incepe si unde se termina spiritul Craciunului. Pentru multi romani porneste la un capat si ia sfarsit la celalalt al sirului de carnati. Daca investigati chestiunea, veti constata ca autorul moral al unui preparat de cinci stele este, de multe ori, o mamaie de tara. In cazul nostru, sursa a fost o bunica de chef... Masterchef.

Bunica lui Catalin Scarlatescu avea o singura regula de aur: cand te apuci de carnati, lasi grija pentru rotunjimi in pragul bucatariei.

"Pui sare, pui piper, pui usturoi, ardei iute, niste verdeata. Tai carnea, e si de pe pulpa, e si pe burta, si o lasi o noapte in frigider, cu toate condimentele astea", spune Catalin.

Carnea tocata si odihnita o zi merge la maruntit.

Citește și
In Cluj se cauta cel mai iscusit bucatar de sushi

"O tocam acum. Vrei sa vezi cum toaca Stelica? Stelica e fosta masina de tocat. Daca nu vreti sa iasa chiar asa inauntru, un sfert din carne tocati-o la satar si lasati-o putin mai maricica", mai adauga Catalin.

Odata trasi in membrana, puteti arunca prima transa direct pe gratar.

Si de parca n-ar fi de ajuns ca sunt fripti la peste 150 de grade, chef Scarlatescu inteapa canatii cu scobitoarea.

In timp ce carnatii sunt torturati pe gratarul incins, iata pasul optional de parcurs, pentru carnatii afumati.

"Avem pe cineva care ni-i afuma cu fum rece. Am vazut afumatoarea, e o chestie asa, se duce fumul printr-o teava si ii afuma cu ce vrei tu", explica Scarlatescu.

Lui Catalin ii place aroma fina si savuroasa de cires, asa cum face familia Iacob la fabrica de langa Sibiu. Tot dupa reteta bunicii. Dar se poate si altfel decat fum natural de cires, brad sau salcam. Catalin este expert si in bucataria moleculara.

Atentie! Sticluta cu esenta de fum se pastreaza cu mare grija, intr-un sertar din biroul Masterchef-ului.

Ultima parte, adica testul gustului, o pastram pentru noi, pentru ca suntem inca in post, iar ispita e mult prea mare. Luni seara, la Stirile ProTV, MasterChef Scarlatescu va pune pe masa toate secretele unui lot de 150 de sarmale si ale unui jambon de poveste, de 15 kilograme.

Incearca doua retete delicioase de pe foodstory.ro: tiramisu cu mascarpone si prajitura cu ciocolata

Articol recomandat de sport.ro
Șucu, vizat direct de un acționar de la Genoa: „Acest domn din România…“
Șucu, vizat direct de un acționar de la Genoa: „Acest domn din România…“
Citește și...
Detalii din culisele “Dansez pentru tine”. Ce au facut Chef Scarlatescu, Iulia Vantur si Pepe
Detalii din culisele “Dansez pentru tine”. Ce au facut Chef Scarlatescu, Iulia Vantur si Pepe

Detalii din culisele “Dansez pentru tine”. Ce au facut Chef Scarlatescu, Iulia Vantur si Pepe

In Cluj se cauta cel mai iscusit bucatar de sushi
In Cluj se cauta cel mai iscusit bucatar de sushi

Ogawa Hirotoshi, master sushi chef, a venit special din Japonia pentru a-l cauta pe cel mai talentat roman in prepararea sushiului.

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu
Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

Catalin Scarlatescu, juratul aprig de la Master Chef, a scos de sub capac o portie noua de ponturi pentru masa de sarbatoare.

Recomandări
Ce prevede ”ordonanța trenuleț” pentru 2025. Înghețări de pensii și salarii la stat, eliminarea tichetelor de masă
Ce prevede ”ordonanța trenuleț” pentru 2025. Înghețări de pensii și salarii la stat, eliminarea tichetelor de masă

Cu câteva zile înainte de finele anului, liderii coaliției de guvernare și miniștrii s-au reunit la Palatul Victoria, pentru a stabili cum vor fi reduse cheltuielile bugetare în 2025.

În 2025 ne putem aștepta la noi creșteri de taxe, avertizează economiștii. Primele scumpiri se vor vedea la combustibili
În 2025 ne putem aștepta la noi creșteri de taxe, avertizează economiștii. Primele scumpiri se vor vedea la combustibili

La începutul anului 2025, primele scumpiri se vor vedea la pompă. Prețurile la benzină și motorină vor crește, ca urmare a majorării accizelor la carburanți cu 6 procente. 

Azerbaijan Airlines anunță oficial că avionul s-a prăbușit din cauza ”unui amestec extern fizic şi tehnic”
Azerbaijan Airlines anunță oficial că avionul s-a prăbușit din cauza ”unui amestec extern fizic şi tehnic”

Prăbuşirea avionului de linie aparţinând companiei azere Azerbaijan Airlines, care s-a soldat cu 38 de morţi, miercuri, în ziua Crăciunului, a fost cauzată de un ”amestec exterrn, fizic şi tehnic”.