Chef Scarlatescu va arata cum sa treceti "proba de foc" a sarbatorilor: prepararea carnatilor

×
Codul embed a fost copiat

Pentru multe gospodine, carnatii reprezinta proba de foc a bucatelor de sarbatori. Cei care nu se pricep sunt invitati sa ia aminte la materialul urmator. Masterchef Catalin Scarlatescu pregateste o reteta savuroasa, asa cum a invatat-o de la bunica lui.

Poate v-ati intrebat vreodata cand incepe si unde se termina spiritul Craciunului. Pentru multi romani porneste la un capat si ia sfarsit la celalalt al sirului de carnati. Daca investigati chestiunea, veti constata ca autorul moral al unui preparat de cinci stele este, de multe ori, o mamaie de tara. In cazul nostru, sursa a fost o bunica de chef... Masterchef.

Bunica lui Catalin Scarlatescu avea o singura regula de aur: cand te apuci de carnati, lasi grija pentru rotunjimi in pragul bucatariei.

"Pui sare, pui piper, pui usturoi, ardei iute, niste verdeata. Tai carnea, e si de pe pulpa, e si pe burta, si o lasi o noapte in frigider, cu toate condimentele astea", spune Catalin.

Carnea tocata si odihnita o zi merge la maruntit.

Citește și
In Cluj se cauta cel mai iscusit bucatar de sushi

"O tocam acum. Vrei sa vezi cum toaca Stelica? Stelica e fosta masina de tocat. Daca nu vreti sa iasa chiar asa inauntru, un sfert din carne tocati-o la satar si lasati-o putin mai maricica", mai adauga Catalin.

Odata trasi in membrana, puteti arunca prima transa direct pe gratar.

Si de parca n-ar fi de ajuns ca sunt fripti la peste 150 de grade, chef Scarlatescu inteapa canatii cu scobitoarea.

In timp ce carnatii sunt torturati pe gratarul incins, iata pasul optional de parcurs, pentru carnatii afumati.

"Avem pe cineva care ni-i afuma cu fum rece. Am vazut afumatoarea, e o chestie asa, se duce fumul printr-o teava si ii afuma cu ce vrei tu", explica Scarlatescu.

Lui Catalin ii place aroma fina si savuroasa de cires, asa cum face familia Iacob la fabrica de langa Sibiu. Tot dupa reteta bunicii. Dar se poate si altfel decat fum natural de cires, brad sau salcam. Catalin este expert si in bucataria moleculara.

Atentie! Sticluta cu esenta de fum se pastreaza cu mare grija, intr-un sertar din biroul Masterchef-ului.

Ultima parte, adica testul gustului, o pastram pentru noi, pentru ca suntem inca in post, iar ispita e mult prea mare. Luni seara, la Stirile ProTV, MasterChef Scarlatescu va pune pe masa toate secretele unui lot de 150 de sarmale si ale unui jambon de poveste, de 15 kilograme.

Incearca doua retete delicioase de pe foodstory.ro: tiramisu cu mascarpone si prajitura cu ciocolata

Articol recomandat de sport.ro
E gata ”colosul” de 23.000.000€ din România! Imagini spectaculoase
E gata ”colosul” de 23.000.000€ din România! Imagini spectaculoase
Citește și...
Detalii din culisele “Dansez pentru tine”. Ce au facut Chef Scarlatescu, Iulia Vantur si Pepe
Detalii din culisele “Dansez pentru tine”. Ce au facut Chef Scarlatescu, Iulia Vantur si Pepe

Detalii din culisele “Dansez pentru tine”. Ce au facut Chef Scarlatescu, Iulia Vantur si Pepe

In Cluj se cauta cel mai iscusit bucatar de sushi
In Cluj se cauta cel mai iscusit bucatar de sushi

Ogawa Hirotoshi, master sushi chef, a venit special din Japonia pentru a-l cauta pe cel mai talentat roman in prepararea sushiului.

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu
Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

Catalin Scarlatescu, juratul aprig de la Master Chef, a scos de sub capac o portie noua de ponturi pentru masa de sarbatoare.

Recomandări
Noua ordonanță „trenuleț” a Guvernului Bolojan a fost adoptată. Ce prevede
Noua ordonanță „trenuleț” a Guvernului Bolojan a fost adoptată. Ce prevede

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, aşa-numita „Ordonanţă-trenuleţ”, care reduce anumite cheltuieli, amână altele şi reglementează aspecte necesare până la aprobarea bugetului pentru anul viitor.

Guvernul Bolojan a suplimentat bugetul Ministerului Apărării Naţionale cu 1,3 miliarde de lei pentru ”înzestrarea” Armatei
Guvernul Bolojan a suplimentat bugetul Ministerului Apărării Naţionale cu 1,3 miliarde de lei pentru ”înzestrarea” Armatei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi seara, două hotărâri de suplimentare a bugetului Ministerului Apărării Naţionale, respectiv cu 1,3 miliarde de lei, pentru continuarea procesului de înzestrare a Armatei României.

 

Zelenski: SUA vor un acord final de pace. Ucraina cooperează deplin și avertizează că Rusia nu trebuie să saboteze diplomația
Zelenski: SUA vor un acord final de pace. Ucraina cooperează deplin și avertizează că Rusia nu trebuie să saboteze diplomația

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Statele Unite își doresc încheierea unui acord final de pace, după raportul prezentat de negociatorii ucraineni conduși de Rustem Umerov în urma discuțiilor cu emisarii americani.