Mărturiile dureroase ale unei soții de revoluționar: "I-au aruncat cenușa la canal"
Au curs lacrimi și s-au aprins lumânări, luni, pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, în amintirea eroilor care acum 29 de ani au murit pentru libertate.
În Piața Operei s-au adunat rudele oamenilor care și-au pierdut viața în acele zile sângeroase, dar și necunoscuți dornici să aducă un omagiu.
Pe 17 decembrie 1989, la Timişoara, mureau primii oameni seceraţi de gloanţe, în Piaţa Operei, unde s-a aprins scânteia revoltei. Nimeni nu a mai putut opri revoluţia care a cuprins întreaga tară şi a dus la căderea regimului comunist.
Printre cei care au vrut să aducă aseară un omagiu eroilor s-a aflat şi Mihaela, care şi-a pierdut soţul în acele zile sângeroase.
Ferkel Şuteu Mihaela: Fiind văduva rămasă cu 3 copilaşi, am venit ca de fiecare dată în fiecare an măcar atât să putem aprinde o lumânare."
Reporter: "Pe soţul dumneavoastră l-aţi mai găsit?"
Ferkel Şuteu Mihaela: "Nu, a fost furat de la spitalul judeţean dus la Bucureşti, ars la crematoriul Cenuşa, iar cenuşa a fost aruncată în gura de canal de la canalul Popeşti Leordeni."
Toate meciurile de la FIFA Club World Cup pot fi văzute pe VOYO cu comentariu în limba română.
Şi Cristian are amintiri dureroase din acea perioadă.
Cristian: Pentru noi e ceva ce ne-a rămas memorat şi probabil ne vom duce în mormânt cu aceste gânduri, aici au murit fraţi de-ai noştri, părinţi, chiar copii, încercând să înlăture ceea ce noi am numit dictator. Am fost şi eu împuşcat la revoluţia din 89, am fost printre norocoşii care a supravieţuit."
Alţii au mers să aprindă o lumânare împreună cu copii şi le-au povestit despre evenimentele din decembrie '89.
Reporter: "De ce ai venit cu mami?
Băieţel: "Să să îi văd pe eroi."
În total, în acele zile, 112 demonstranţi şi-au pierdut viaţa şi aproape 400 au fost răniţi în confruntările violente de pe străzile Timișoarei.