Marian Godina a lansat cartea "Flash-uri din sens opus". Mesajul premierului Ciolos: Fenomenul Godina trebuie sa fie o lectie

Ultima actualizare: 27-02-2016 06:56

Politistul Marian Godina, devenit celebru pe Facebook, si-a lansat miercuri cartea "Flash-uri din sens opus". Sute de oameni au venit la lansare, la sediul Bibliotecii Centrale din Bucuresti, ca sa-l cunoasca si sa ii ia un autograf.

Invitat de onoare a fost chiar premierul Dacian Ciolos, care a spus ca fenomenul Marian Godina ar trebui sa fie o lectie pentru Politia Romana.

Cartea s-a vandut deja in peste 20.000 de exemplare, iar agentul spune ca pregateste o surpriza pentru copii.

Marian Godina a devenit cunoscut dupa ce a povestit, cu mult umor, pe Facebook, intamplari traite..."la datorie". Cand superiorii i-au cerut sa nu mai scrie, internautii au reactionat, iar de aici si pana la a publica o carte nu a fost decat un pas.

Reporter: "Nu ti-a fost frica de consecintele dezvaluirilor facute in carte?"
Marian Godina: "Nu, pentru ca nu am spus nimic neadevarat, imi asum ce am scris si teama nu e pentru mine. Mi-am propus sa aduc o schimbare Politiei Romane, cat si in mentalitatea civililor sa priveasca altfel politistii."

Schimbarea s-a vazut imediat la Brasov, unde Godina lucreaza. Seful IPJ, Ioan Aron, este cercetat dupa ce agentul a dezvaluit cum a fost chemat in biroul acestuia si mustrat ca a luat permisul unei persoane influente.

Iulian Surugiu, presedinte SNAAP: "Foarte multi politisti au avut sansa asta, dar nu au fructificat-o din diferite motive."

Dacian Ciolos premierul Romaniei: "Fenomenul Marian Godina ar trebui sa fie o lectie si pentru Politia Romana, care la inceput a fost ezitanta in legatura cu reactia pe care trebuie sa o aiba legat de un asemenea fenomen."

Toti acesti oameni care stau la rand sa ia un autograf de la Marian Godina au descoperit in carte si un capitol intitulat cum sa scapi de amenzile de circulatie. Si avand in vedere ca pana in mai punctul de amenda ar putea sa ajunga la 125 de lei, investita de 30 de lei cat costa aceasta carte, pare o investitie buna.

Marian Godina: "Cel mai pe scurt e sa respectati regulile de circulatie si asa o sa scapati garantat de amenzi."

Irina Arsene, director general editura "Curte Veche": "Sunt peste 20 de mii de exemplare pe online, iar de luni sa vedem cat cere piata din librarii."

Iar politistul nu are de gand sa se opreasca aici.

Marian Godina: "O sa scriu una pentru copii. Imi place relatia dintre copii si politisti, sunt singurii care ne admira si ne privesc cu entuziasm."

 

FOTO: Octav Ganea/INQUAM

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO