Liturghia de Paste de la Vatican, oficiata de papa Benedict al XVI-lea

Dată publicare: 24-04-2011 11:28
Dată actualizare: 03-11-2012 08:46


Papa Benedict al XVI-lea a oficiat liturghia de Paste, in cadrul careia a transmis si traditionalul mesaj pascal "Urbi et orbi" intregii lumi.

Mesajul a fost insotit de traditionala urare "Hristos a inviat!", rostita in peste 60 de limbi, inclusiv in limba romana.

Sub un soare binevoitor, peste 100.000 de credinciosi catolici au frematat, emotionati in Piata Sfantul Petru, unde au asistat la liturghia de Paste oficiata de Benedict al XVI-lea.

Pentru ca tot astazi au celebrat invierea lui Christos si ortodocsii, clerul catolic a invitat la Vatican un cor bizantin.

Benedict al XVI-lea a a lansat un apel la solidaritate si ospitalitate pentru toti refugiatii si exilatii din tarile arabe si nord africane. De asemenea, seful Bisericii catolice si-a exprimat speranta ca dialogul si diplomatia vor inlocui cat mai curind rapaitul armelor din Libia.

Firesc, mii de pelerini veniti din toate colturile lumii, au onorat Invierea lui Isus Christos in bisericile si manastirile din Tara Sfinta. Ceremonii speciale s-au desfasurat la Ierusalim si Bethleem, locurile pe unde a calcat Iisus inainte de a se inalta la ceruri.

In Bisercia Sfantului mormant, Patriarhul latin al Ierusalimului a avut un cavant cald pentru "tinerele generatii din lumea araba care au scuturat praful de pe trista lor istorie". O slujba cu adevarat grandioasa si impresionanta a fost oficiata noaptea trecuta si in impozanta Catedrala Cristos Mantuitorul din Moscova. Serviciul religios a fost oficiat de patriarhul Kiril.

De fata au fost si cei mai puternici oameni ai tarii. Presedintele Dimitri Medvedev, venit cu sotia - Svetlana, dar si premierul Vladimir Putin, cu sotia lui, Liudmila.
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO