Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos
Deși suntem aproape de finalul lunii septembrie, iar temperaturile nu sunt foarte ridicate, litoralul rămâne un miraj.
Chiar dacă apa are doar 15 grade, românii continuă să meargă la mare. Vor să mănânce la cherhana deliciosul chefal, zargan, lufar, și, de ce nu, calcan.
Bucățile mari de calcan, buchetele generoase de zargan, fileurile de pălămidă și lufar, dar și rapanele date prin sare grunjoasă au sfârâit pe plită, cât a fost ziua de lungă.
Alegeri 2024
23:15
Al doilea partid care anunță că îl va susține pe Călin Georgescu în turul 2. „Avem şansa la un preşedinte suveranist”
22:50
Partidul care anunță că îl va susține pe Călin Georgescu, cu o condiție. „Nu am încredere în el, dar nu am alternativă”
22:33
Reacția oamenilor de afaceri după victoria obținută de Călin Georgescu în primul tur al prezidențialelor: "Un duş cu gheaţă"
22:31
Nicu Ștefănuță, mesaj de susținere pentru Elena Lasconi în turul doi: „Asta este calea pe care trebuie să o alegem”
Perioada în care peștele din Marea Neagră este cel mai gustos
Afară, pe terasa cherhanalei, sunt cel puțin 100 de oameni care așteaptă să se bucure de toate aceste preparate. Este perioada în care peștele de Marea Neagră este cel mai gustos.
Chef Sorin: „Marea a început să ne ofere și specialitățile ei de sezon”.
Reporter: Ce mâncăm în perioada aceasta?
Chef Sorin: „E perioada chefalului, a apărut zărganul, lufarul”.
Bucătar la grătar: „Avem două porții de calcan la plită și un file de chefal fript la plită, la foc moderat, stropit cu lămâie și mult mujdei de usturoi și roșii”.
Se lucrează fără pauză astfel încât să nu rămână nimeni flămând.
Turist: „Noi am venit să mâncăm pește”.
Turist: „Am venit și pentru mare, am venit și pentru pește. Noi la Sibiu chiar nu avem ocazia să mâncăm peștele pe care-l mâncăm aici”.
Cei mai mulți au bătut drumul tocmai pentru o astfel de experiență.
Turist: „Auzim valurile mării, de acolo de unde ne vine peștele. Am înteles că tot peștele este din Marea Neagră”.
Turist: ,,Am mâncat un caras deosebit din lacul alăturat”.
Drumul lejer și ofertele bune la cazare din această perioadă îi conving pe mulți să stea macar o noapte.
Alexandra Bedregeanu, manager hotel: „Suntem în proporție de 60-70% ocupați. Avem oferte destul de atractive și avantajoase. Pleacă de la 239 de lei de persoană pe zi, pachet cu pensiune completă”.
Turist: ,,E cald, e bine. Marea este curată”.
Reporter: Ați încercat și apa?
Turist: „Da, puțin cam rece dar merge”.
Turist: „E bună. Pentru sfârșit de septembrie foarte bună. Vremea e caldă, tocmai bună de o baie”.
Dacă vă este dor de valuri, trebuie să știți că sunt hoteluri deschise în toate stațiunile.