Laura Kovesi, chemată vineri în Secţia pentru procurori a CSM


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Marti 10 Octombrie 2017 17:51
Categorie: Stiri actuale
Laura Codruta Kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este chemată vineri în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a-şi susţine punctul de vedere legat de raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea conducerii DNA.

Secţia pentru Procurori a CSM, care s-a întrunit, marţi, a stabilit ca analiza raportului Inspecţiei Judiciare cu privire la activitatea managerială a DNA să se deruleze pe parcursul mai multor şedinţe de secţie.

În şedinţa de marţi au fost stabilite primele măsuri în cadrul calendarului de analiză a raportului Inspecţiei Judiciare având ca obiect "eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, de către conducerea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentelor de către procurori şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat”.

Astfel, vineri este chemată în Secţia pentru procurori a CSM, pentru a-şi susţine punctul de vedere legat de raportul IJ, procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, informează news.ro.

Procurorul Gheorghe Stan, inspector şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, este chemat în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM luni, 16 octombrie, ora 10.00, iar în aceeaşi zi, la ora 12.00, trebuie să se prezinte la Secţia pentru procurori a CSM coordonatorul echipei de control, procuror inspector Elena Rădescu.

DNA a făcut publice, vineri seară, concluziile raportului Inspecţiei Judiciare, precizând că acestea se regăsesc în documentul provizoriu transmis Direcţiei. DNA spune că, astfel, vrea "o informare corectă a opiniei publice, având în vedere modul defectuos în care Inspecţia Judiciară a gestionat acest raport". Aceasta, în condiţiile în care în spaţiul public au început să apară încă de miercurea trecută informaţii prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspecţiei Judiciare. Potrivit concluziilor documentului făcut public de DNA, procurorul şef Laura Codruţa Kovesi are "calităţile necesare pentru exercitarea în continuare a funcţiei de conducere".

Sursa: News.ro

Scandal între DNA și Inspecția Judiciară, privind raportul care evaluează activitatea lui Kovesi
VIDEO PROTVPLUS.RO