La Costesti, tiganii au schimbat doliul cu manelele. "Noi n-avem niciun rege, respectam Constitutia"


Ultimul update: Miercuri 11 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Duminica 08 Septembrie 2013 18:28
Categorie: Stiri actuale

S-a lasat cu purcelusi la protap si bautura la Costesti si in acest an de Sfanta Maria Mica, patroana spirituala a tiganilor.

Pirandele si-au etalat aurul pe zgomot de manele, asa ca putini dintre participanti si-au adus aminte ca sunt in doliu dupa moartea autointitulatului rege al lui, Florin Cioaba.

Fii acestuia - Dorin si Daniel, incoronati la cerere regi nationali si internationali, nu au participat la paranghelie. Dar pentru ca fara putin scandal nu se simt bine, o parte din capeteniile comunitatii ii contesta tot mai vehement.

Boxele mai aveau putin si crapau de la atatea manele date tare.

"Asta e nevasta mea. Faaa! Uita-te colea, fugi de mine, intotdeauna fugi de mine", a incercat sa-si prezinte sotia unul dintre participanti.

In varful dealului de la Costesti, pe locul in care in anii trecuti era asezat cortul lui Florin Cioaba, azi a fost aproape pustiu. Inca in doliu, familia a trimis un tablou mare, pentru ca tiganii sa isi aduca aminte de cel care se autointitulase regele lor.

"Rege esti la tine acasa, in familia ta, noi respectam constitutia tarii domnule, atat", spune un participant.

"Noi venim de 22 de ani
- E doliu?
- Nu e domnule doliu, noi nu avem rege"
, comenteaza un altul.

"Niciunul, toata familia Cioaba, nu are dreptul sa mai fie rege nimeni! Ei si-au gasit ei, fratii, sa se faca ei regi pe ei ! Ei si-au pus pe cap un fier din ala si cu aia basta!", comenteaza "Imparatul" Iulian Radulescu.

Mesele imbelsugate nu tin insa loc de intelegere intre tigani. Autoproclamatul imparat Iulian nu ii mai recunoaste drept regi pe cei doi frati Cioaba si vrea sa ii excluda din comunitate. Sustine ca are de partea sa 300 de romi, care fac parte din 63 de ONG-uri.

"E bolnav psihic, a fost bufonul bunicului meu! Titlul asta se mosteneste din tata in fiu, iar el poate sa zica orice, ca ONG-urile se ocupa de cainii bagabonti", a venit replica lui Dorin Cioaba.

Dupa ce se vor judeca dupa legile tiganesti, nu este exclus ca toti acesti auto-intitulati regi si imparati sa apeleze si la instantele legale.

VIDEO PROTVPLUS.RO