Papa Francisc vine in Romania, la invitatia presedintelui Iohannis. Temele discutate in timpul intalnirii de jumatate de ora


Ultimul update: Luni 18 Mai 2015 07:06
Data publicarii: Vineri 15 Mai 2015 15:03
Categorie: Stiri actuale

Papa Francisc vine in Romania - anuntul a fost facut de Administratia Prezidentiala, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a fost primit in audienta, la Vatican, de Suveranul Pontif.

Ar fi pentru a doua oara cand un lider al Bisericii Catolice viziteaza o tara preponderent ortodoxa, dupa sosirea istorica la Bucuresti a Papei Ioan Paul al Doilea. La finalul intalnirii de vineri, seful statului i-a daruit papei Francis o moneda de aur si o gravura a orasului Sibiu si a primit o poza cu ingerul pacii invingand moartea.

Sfantul Parinte si presedintele au discutat, mai bine de o jumatate de ora, despre felul in care convietuiesc confesiunilor religioase in Romania, dar au abordat si teme de actualitate internationala. La final, Klaus Iohannis l-a invitat la Bucuresti pe Suveranul Pontif, iar raspunsul a fost unul afirmativ. Potrivit Presedintiei, data va fi stabilita in perioada urmatoare.

Pe tot parcursul primirii la Vatican, doamna Iohannis a respectat in detaliu protocolul. A fost imbracata in negru si si-a acoperit capul.

Inainte de aceasta vizita seful statului a fost la standul Romaniei de la Milano, unde este in plina desfasurare expozitia internationala. S-a intalnit si cu romanii stabiliti in nordul Italiei.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO