Județul din România în care coronavirusul pare scăpat de sub control. Soluția propusă de Rafila

Dată publicare: 02-07-2020 09:45
Dată actualizare: 02-07-2020 10:07


PSD: Sub 0,1% din populaţie, expusă infectării cu COVID-19. Guvernul ascunde realitatea

Situația se agravează în Argeș, care a devenit unul dintre județele cu cele mai multe cazuri de coronavirus în doar o săptămână, iar autoritățile par să nu găsească soluții pentru a opri răspândirea bolii.

Dacă în cele mai multe județe avem focare în cămine de bătrâni sau fabrici, în Argeș situația este diferită, deoarece cazurile sunt dispersate pe teritoriul județului, a explicat Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, la Digi24.

„Nu s-a reușit nicio legătură cu vreun centru rezidențial neapărat, cu vreo unitate de producție. Par să fie cazuri disparate pe teritoriul județului, ne arată o transmitere în localiate și nu localizată într-un stabiliment anume. Atunci când ai un număr mai mare de cazuri, dar într-un stabiliment, vă imaginați că este mult mai ușor de controlat acel focar delimitat. În momentul în care totul este dispersat, este mai dificil să controlezi și să limitezi răspândirea bolii”, a declarat ea.

„Dacă există o transmitere comunitară extinsă, fără posibilitatea să se stabilească trasabilitatea cazului, să poți să testezi persoanele cu care a intrat în contact, atunci ai o problemă”, a declarat și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, pentru sursa citată.

Profesorul Alexandru Rafila spune că pentru identificarea bolnavilor ar trebui să se implice medicii de familie, care să trimită toți pacienții cu afecțiuni respiratorii să fie testați pentru coronavirus. 

Numărul cazurilor de coroanvirus a crescut cu aproape 30% în ultima săptămână - de la 642 de bolnavi în data de 25 iunie, la 844 pe 1 iulie. Au fost zile cu peste 60 sau chiar 70 de noi cazuri confirmate în acest județ. Vârful a fost atins joia trecută, când 76 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19.

Sursa: S.P.

Tags: coronavirus, arges,


VIDEO PROTVPLUS.RO