Iurie Darie a murit. Mii de mesaje postate in ultimele ore pe retelele de socializare din Romania

Ultima actualizare: 13-11-2012 06:57
iurie darie

Moartea actorului Iurie Darie a nascut un val de reactii pe retelele de socializare din Romania. Sute, chiar mii de mesaje, au fost postate in decursul acestei nopti pe Facebook si pe Twitter.

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta. Vestea decesului actorului roman a umplut paginile de Twitter si Facebook cu mesaje de condoleante familiei si apropiatilor acestuia.

CITESTE SI: CUM A PRIMIT LUMEA FILMULUI SI A TEATRULUI DIN ROMANIA VESTEA MORTII LUI IURIE DARIE

Iata cateva dintre mesajele postate in ultimele ore pe Twitter:

Sute de mesaje au fost postate si pe pagina de Facebook a Stirilor ProTV.

Iuga Andreea a scris: "Condoleante si respect pentru o stea care s-a stins"

Andrei Neculai a postat pe pagina noastra: "Inca o stea a mai cazut. Dumnezeu sa-l ierte."

Iar Duma Adrian a transmis acest mesaj: "Sa-l odihneasca Dumnezeu, a fost, este si va ramane un mare actor pentru noi!"

In luna mai, Iurie Darie a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie. Ulterior el a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni, unde fost operat pentru eliminarea lichidului acumulat in creier. In luna septembrie, actorul era externat, dupa aproximativ trei luni petrecute in spitalul Bagdasar Arseni din Capitala. In acest rastimp, el a fost supus unei interventii chirugicale, i-a fost montat un tub care drena lichidul acumulat la creier, a stat foarte mult timp conectat la aparate pentru ca nu putea respira singur, s-a aflat o vreme in coma indusa si a suferit si un accident vascular cerebral.

CITESTE SI: CE PROBLEME DE SANATATE A AVUT IURIE DARIE

Iurie Darie a avut o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

CITESTE SI: CUM A ARATAT CARIERA DE EXCEPTIE A LUI IURIE DARIE

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO