Sergiu Nicolaescu: Iurie Darie a fost unul dintre marii actori ai Romaniei

Ultima actualizare: 03-01-2013 12:37
Sergiu Nicolaescu

Regizorul Sergiu Nicolaescu a aflat in urma cu putin timp despre decesul actorului Iurie Darie si s-a declarat "de-a dreptul socat pentru disparitia unui om de exceptie".

"Cu Iurie Darie am fost coleg de liceu. El se refugiase din Basarabia si era mai mare decat mine cu o clasa sau doua. Cand am devenit regizor, in 1958, Iurie Darie era deja un mare actor in Romania. Mai mult decat atat, avea un talent deosebit la desen. In perioada studentiei desena carti pentru copii si castiga un ban. Si, pentru ca si eu desenam foarte bine, ne-am apropiat foarte mult. Ne-am cunoscut mai bine pe parcurs. In perioada anilor '60 - '70, Iurie Darie era unul dintre primii actori romani. Sunt de-a dreptul socat de aceasta veste, pentru ca era un om de exceptie. Cat timp mai traim noi si memoria lui va ramane vie", a declarat Sergiu Nicolaescu pentru MEDIAFAX.

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta, a confirmat pentru MEDIAFAX partenera de viata a acestuia, Anca Pandrea.

 

Update 3.01.2013. Sergiu Nicolaescu a murit. Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe.

Mai multe detalii puteti afla de aici: 

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sergiu-nicolaescu-a-murit.html

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO