Irinel Popescu susţine că dosarul său de dare de mită este ”o înscenare pusă la punct de DNA”

Ultima actualizare: 09-12-2021 07:38

Medicul Irinel Popescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Directorul institututului de transplant de la Fundeni ar fi încercat să le ofere bani chiar procurorilor DNA, ca să scape de alt dosar.

Irinel Popescu, director al Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic ”Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București, și administratorul unei societăți comerciale au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, se arată într-un comunicat al DNA.

Medicul va fi judecat la Tribunalul București pentru dare de mită, iar administratorul societății pentru complicitate la aceeași infracțiune.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În intervalul decembrie 2017 - februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, învestite cu instrumentarea și soluționarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat. Inculpatul ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani menționată mai sus, pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce privește aplicarea unor măsuri asigurătorii) și în final soluții de netrimitere în judecată. Ulterior, cu toate aceste “încercări”, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată” precizează procurorii DNA.

Ulterior, medicul a susținut că dosarul său reprezintă "o înscenare pusă la punct extrem de minuţios de către reprezentanţii DNA".

"În realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusă la punct extrem de minuţios de către reprezentanţii DNA, fiind relevant ca opinia publică şi reprezentanţii mass-media să cunoască faptul că subsemnatul nu am promis, nu am oferit şi nici nu am dat vreunei persoane o sumă de bani sau alte foloase, pentru a obţine soluţii favorabile în dosarele aflate în instrumentarea organelor de urmărire penală", arată Irinel Popescu într-un comunicat citat de Agerpres.

El mai susţine că dosarul a fost deschis după ce în cauza în care era cercetat (redeschisă după ce se dispusese de către un procuror DNA o soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de el) "toţi experţii, inclusiv expertul DNA, au concluzionat" că, în calitate de preşedinte al CNAS, a respectat "întocmai legea, iar alegaţiile privind presupusa faptă de abuz în serviciu erau vădit nefondate".

"Desigur, pentru că nu a convenit acuzării, expertiza a fost anulată, iar subsemnatului i s-a realizat această înscenare", afirmă medicul.

"Este regretabilă toată această campanie concertată de discreditare a valorilor româneşti din medii precum educaţional, cultural, medical, juridic, academic şamd., sau a mediului de afaceri cu capital românesc. Este regretabil că, în Romania anului 2021, în anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevărului într-o cauză penală, este deturnat în favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent în valorile unui stat democratic", susține medicul Irinel Popescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO