Inundatii puternice in mai multe judete din tara. "Fantana arteziana" care a aparut intr-o intersectie din Iasi. VIDEO

25-05-2016 07:41

Necazurile au curs rauri in numeroase localitati, dupa ce s-a rupt cerul peste oameni. Ploile insotite vijelii puternice au facut stricaciuni in Bacau, Vrancea si Buzau.

Raurile din aceste zone s-au umflat si s-au format viituri puternice. La Iasi, canalizarea a refulat chiar in centru, unde s-a format o imensa fantana arteziana. 500 de curti si gradini, dar si 250 de locuinte sunt pline de apa si mal.

Dupa o ploaie torentiala intr-o intersectie din Iasi a aparut un gheizer care i-a derutat pe soferi. In loc sa se scurga in canalizare, apele s-au revarsat pe strazi.

Pe raul Casin, in judetul Bacau, localnicii au privit neputinciosi cum vine viitura. Apele involburate au adus cu ele si reziduuri adunate din amonte si au lovit cu putere 300 de gospodarii.

Apele au facut dezastru si in locuinte. Peretii s-au imbibat pana aproape de tavan, iar mobila si electrocasnicele sunt compromise. Pompierii au evacuat din locuintele izolate doua persoane si au salvat alte trei, care necesitau asistenta medicala de urgenta.

In Jaristea, judetul Vrancea drumurile preau lacuri iar hectare intregi de terenuri agricole mustesc.

In Brosteni, Vrancea, nimeni nu a inchis un ochi noaptea trecuta.

"Suntem izolati in casa, nu ne putem deplasa la strada, este apa in curte de cel putin un metru. Suntem izolati", a spus o localnica.

In localitatea Pitulusa, din Vrancea, ploaia a facut prapad. Apa care s-a scurs de pe versanti a inundat cateva zeci de gospodarii, iar aici pe drumul national 2N circulatia a fost oprita cateva zeci de minute din cauza malului care s-a strans pe carosabil.

A plouat cu galeata si in Ramnicu Sarat, in judetul Buzau. Stau marturie stazile de la marginea orasului si 20 de gospodarii. Apa a intrat si in subsolul spitalului, dar si in cel al muzeului municipal.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi in Neamt, Bacau, Brasov si Sibiu si un cod galben in alte 27 de judete. Cantitatea de apa poate depasi in aceste zone si 60 de litri pe metrul patrat. Hidrologii au anuntat ca in bazinele principalelor rauri din aceste zone s-ar putea produce inundatii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO