Prim-vicepresedintele Comisiei Europene s-a intalnit la Bucuresti cu Grindeanu si Toader. Ce mesaj anticoruptie a transmis

Ultima actualizare: 23-04-2017 07:02

Intalnire la nivel inalt la Palatul Victoria. Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a avut o intrevedere cu premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Intalnirea are loc la doua luni si jumatate dupa ce numarul doi din Executivul european a avut o pozitie dura fata de celebra ordonanta 13, care a scos oamenii in strada.

Mesajul oficialului european este clar: lupta anticoruptie in Romania trebuie sa continue.

Frans Timmermans, prim vicepresedinte al Comisiei Europene: "Lupta noastra pentru domnia legii si drepturile omului nu este pentru ca ne dorim aceasta lupta sau pentru ca o dorim pentru noi.

Credem ca orice cetatean european, indiferent unde locuieste, merita domnia legii si respectarea drepturilor omului, si in ultimii ani, cu ajutorul MCV, am obtinut atat de multe progrese in Romania."

De altfel, premierul Sorin Grindeanu a spus la finalul acestei intalniri ca are toate sperantele ca raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei sa fie unul pozitiv, astfel ca MCV sa se incheie pentru Romania pana in 2019.

Insa oficialul european nu a fost atat de optimist si a evitat sa precizeze o data la care acest mecanism ar urma sa fie incheiat in cazul Romaniei.

Avem si un maraton al MCV-ului. Noi suntem pe ultima suta de metri si toate recomandarile impuse Romaniei de Comisia Europeana ar trebui sa fie urmate indeaproape de Romania, astfel incat aceasta procedura sa se incheie.

 


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO