Instanta suprema judeca luni recursul complicelui deputatului Trasculescu, arestat pentru coruptie

19-11-2012 08:51


Alin Trasculescu

Completul de cinci judecatori al instantei supreme judeca luni recursul facut de Marian Calota, complicele deputatului Alin Trasculescu, impotriva deciziei de arestare preventiva pentru fapte de coruptie.

 Instanta suprema a dispus, in 12 noiembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Marian Valeriu Calota, complicele deputatului PDL Alin Trasculescu, in dosarul in care sunt cercetati pentru infractiuni de coruptie.

Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant delict cand lua 50.000 de lei, bani pe care urma sa ii dea lui Alin Trasculescu.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Marian Calota la Completul de cinci judecatori de la instanta suprema, care judeca luni recursul acestuia.

Calota este acuzat de complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata.

Deputatul PDL Alin Trasculescu, cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, a fost retinut din 11 noiembrie pana in 12 noiembrie, in jurul orei 6.00.

El a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie. In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat, in 16 noiembrie, cererea anchetatorilor, care urmeaza sa fie dezbatuta in Plen in 20 noiembrie.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denuntator Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calota, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorata la 150.000 de euro, din care ar fi primit, cu ajutorul lui Calota, suma totala de 364.000 de lei, in patru transe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei si 200.000 de lei .

Ulterior, Trasculescu ar fi pretins inca 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus sa ii primeasca in doua transe, de 50.000 de lei si, respectiv, 1.050.000 de lei.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO