Incendiul devastator care a distrus piata din Piatra Neamt. 100 de pompieri s-au luptat timp de patru ore cu flacarile imense

Ultima actualizare: 23-07-2014 07:19

Cea mai mare piata din Piatra Neamt s-a facut scrum, sambata seara, intr-un incendiu teribil. Aproape o suta de pompieri s-au luptat mai bine de patru ore cu focul, dar nu au mai reusit sa salveze mare lucru.

Incendiul a mistuit si marfurile comerciantilor. Se pare ca totul a pornit de la un scurt circuit.

Paznicul Pietei Centrale din Piatra Neamt a fost cel care a vazut flacari izbucnind la primul etaj al cladirii si a dat alarma.

Vestea s-a raspandit imediat, mai ales ca fumul gros a pus stapanire pe mare parte din oras, iar comerciantii care aveau marfa la tarabele din piata au venit intr-un suflet.

Oamenii au privit neputinciosi cum focul se extinde rapid si transforma totul in scrum. Aproape 100 de pompieri au intervenit cu noua autospeciale.

"Interventia a fost destul de greoaie, avand in vedere cantitatea mare de fum si degajare de substante toxice. S-a extins foarte rapid, avand in vedere ca erau foarte multe materiale combustibile", a spus Ionel Pirvu, ISU Neamt.

"Se pare ca s-a intamplat ceva in interior. Hala era inchisa cand s-a declansat incendiul. Ultimul tronson care arde este cu marfuri industriale, unde sunt si marfuri care sunt usor inflamabile", a spus Aurelia Simonica, viceprimar.

Focul a fost stins dupa patru ore. Hala fusese recent renovata si asigurata cu 1 milion si jumatate de lei. Dupa incendiu, din ea n-a mai ramas nimic. Au ars aproape 4.000 de metri patrati. Pompierii cred ca totul a pornit de la un scurt circuit, insa politistii nu au incheiat cercetarile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!