In loc sa doneze brazii sau sa ii transforme in ingrasamant, le-au dat foc in parc. Concurs bizar organizat in Bucuresti

Ultima actualizare: 18-01-2017 07:20

Craciunul s-a dus, ce facem cu bradul pe care l-am impodobit? Unii il lasa pe strada, in timp ce altii s-au adunat in parcul Moghioros din Bucuresti, la un concurs de aruncat brazii.

La final, organizatorii le-au dat foc brazilor. O activitate distractiva la prima vedere, dar care ar fi putut avea o utlitate mai mare daca brazii adunati ar fi fost, de pilda, transformati in ingrasamant.

Cativa bucuresteni care mai aveau acasa pomul de Craciun s-au adunat in parcul Moghiros din sectorul 6 pentru concursul de aruncat brazi.

Un domn a reusit "sa azvarle" pomul la 9 metri si jumatate si a fost declarat castigatorul concursului. La start s-au inscris si cei mici, care, dupa puteri, au aruncat cu pomi mai micuti sau cu crengute.

La final, toata lumea a fost multumita. Organizatorii au pregatit premii pentru toti participantii: cate o lopata si un sac de sare, sa-i ajute la deszapezire.

Concursul s-a incheiat cu un foc de tabara in mijlocul parcului, acolo unde vara este bazinul cu apa. Autoritatile au strans brazii si le-au dat foc.

Alti oameni, mai practici, s-au gandit ca ar fi fost mai bine ca brazii sa ajunga in sobele oamenilor care nu au bani de lemne, ori sa fie dusi la o fabrica de compost si transformati in ingrasamant. Nu toata lumea a ajuns insa cu pomul de Craciun pana in parcul Moghioros.

In sectorul 3, oamenii si-au scos brazii din apartamente si i-au aruncat in spatele blocului. De cateva zile, masina care trebuia sa ridice gunoiul nu a mai trecut pe aici, asa ca acum brazii sunt ingropati sub mormanul de zapada.

Vreo 8 am numarat doar pe o alee din zona Baba Novac, iar o alta gramada s-a format in spatele unu bloc din cartierul Dristor.

Zilele urmatoare, meteorologii au anunat un alt val de ninsori, asa ca brazii ar putea fi acoperiti de zapada daca firmele de salubrizare nu vor veni sa ii ridice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO