Imparatul romilor Iulian sustine ca fratii Cioaba au fost exclusi din organizatiile romilor


Ultimul update: Miercuri 11 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Duminica 08 Septembrie 2013 14:34
Categorie: Stiri actuale
Iulian Radulescu

Imparatul romilor Iulian Radulescu sustine ca fratii Dorin si Daniel Cioaba au fost exclusi din organizatiile romilor, "din comunitate", iar 63 de ONG-uri si formatiuni politice ale etniei nu ii recunosc ca "regi ai romilor de la Sibiu".

"Sunt 63 de ONG-uri si formatiuni politice ale romilor, constituite dupa Revolutia din decembrie 1989, sunt organizatii din Sibiu, Cluj, Bucuresti, Mehedinti, Olt, Constanta, Arges si din toata tara care nu ii recunosc pe cei doi regi ai romilor de la Sibiu, fratii Cioaba. Noi am luat aceasta decizie, iar hotararea va fi publicata in curand, luni sau marti, inca sunt discutii si se strang semnaturi. Semnaturile au fost puse pe document in timpul care a trecut de la moartea lui Florin Cioaba pana acum. Cei doi regi Cioaba au fost exclusi din organizatiile romilor, din comunitate", a declarat Iulian Radulescu.

Aceasta decizie este sustinuta si de autointitulatul rege international al tuturor romilor crestini de pretutindeni, Dan Stanescu de la Costesti-Arges.

Imparatul romilor Iulian Radulescu se afla, duminica, in localitatea argeseana Albesti, unde are loc o intalnire a romilor.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a incetat din viata in 18 august, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, cu doua zile inainte, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Astfel, Daniel Cioaba, fiul cel mic al lui Florin Cioaba, a fost incoronat rege al romilor din Romania, el primind coroana, sceptrul si lantul cu insemnele "Casei regale" care i-au apartinut tatalui sau. La randul sau, Dorin Cioaba a fost incoronat rege international al romilor.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO