Igas, amenintat de politisti: vor protesta si ei daca nu li se vor rezolva problemele salariale

Ultima actualizare: 31-10-2012 10:22
Traian Igas

Sindicatele din politie ameninta cu proteste, daca in aceasta saptamana, ministrul Traian Igas nu stabileste o intalnire pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale si conditiile de munca.

Sindicatul "Pro Lex" precizeaza, luni, intr-o adresa catre ministrul Administratiei si Internelor, ca are in vedere proteste de strada, daca in saptamana 16-20 ianuarie, nu li se solutioneaza o serie de revendicari.

Politistii cer acordarea restantelor la drepturile salariale si la norma de echipament, acordarea sporului de confidentialitate pentru promotia 2009, incadrarea agentilor de politie cu studii superioare in clasele de salarizare corespunzatoare studiilor, retinerea cotizatiei sindicale pe statul de plata si efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei catre ministru.

"Pro Lex", impreuna cu alte trei sindicate ale politistilor au solicitat o intrevedere ministrului pe aceste probleme din 22 decembrie anul trecut, fara a primi un raspuns.

Politistii au mai protestat in vara anului trecut, nemultumiti de anuntatele disponibilizari de la acea data si de reducerea normei de hrana.

Anuntul politistilor privind intentia de a iesi in strada vine pe fondul a trei zile de proteste violente in Capitala. Cateva mii de oameni au iesit in strada la nivel national nemultumiti initial de scandalul dintre presedintele Traian Basescu si fostul subsecretar de stat Raed Arafat, care a dus la demisia din MS a fondatorului SMURD. Oamenii au iesit sa protesteze fiind impotriva proiectului legii sanatatii initiat de consilierii presedintelui, dar si de nivelul de viata din ce in ce mai scazut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO