Guvernul a creat un film de prezentare a României cu ocazia Centenarului. VIDEO


Ultimul update: Vineri 30 Noiembrie 2018 20:29
Data publicarii: Joi 29 Noiembrie 2018 12:23
Categorie: Stiri actuale
film de prezentare

Un film de prezentare a României la Centenarul Marii Uniri a fost dat publicităţii de Guvern, fiind difuzat şi la începutul şedinţei solemne a Executivului de la Alba Iulia.

Clipul include imagini cu peisaje, monumente şi oameni ai României, având un comentariu în care ţara noastră este prezentată că o "insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci şi romani", dar şi "ţara nemuritorului Dracula", în timp ce despre momentul Marii Uniri se spune că a fost "clipa astrală a neamului românesc".

La începutul şedinţei solemne de Guvern de la Alba Iulia a fost prezentat un film de prezentare a României la sărbătorirea Centenarului.

Filmul are aproximativ patru minute şi prezintă România ca o "descriere dintr-o baladă profundă cât istoria, o expresie ca un colier cu nestemate" şi "grădina Maicii Domnului".

"România este ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru, a izvoarelor limpezi precum cleştarul (...), a pădurilor virgine, sălaj pentru ultimii lupi liberi din Europa şi pentru urşii carpatini (...) a oamenilor ce au traversat o istorie cu măreţe izbânzi, dar şi cu teribile încercări, România este ţara nemuritorului Dracula", se afirmă în comentariul care însoţeşte clipul.

În continuare sunt prezentate invenţii ale unor români: "Întreaga umanitate beneficiază astăzi de invenţii senzaţionale ale unor mari savanţi români, precum stiloul, insulina, tratamentul antidiabetic, cel împotriva îmbătrânirii sau vaccinul antiholeric", dar şi opere ale unor "creatori români atinşi de geniu", "primul zece din istoria gimnasticii mondiale al Nadiei Comăneci", "primul număr unu mondial din istoria tenisului masculin Ilie Năstase", "golurile memorabile ale lui Gheorghe Hagi, dar şi perfomanţele din prezent ale Simonei Halep".

Din prezentare nu lipsesc Transfăgărăşanul şi Palatul Parlamentului.

De asemenea, România este prezentată ca o "insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci şi romani", în timp ce despre momentul Marii Uniri se spune că a fost "clipa astrală a neamului românesc".

"Toleranţa şi buna înţelegere caracterizează viaţa cetăţenilor români, indiferent de religie, etnie sau minoritate", se mai afirmă în film.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO