Ginerele lui Ceaușescu și-a iertat agresorii în ultima clipă. Ce le-a cerut în schimb

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Decizie neobișnuită luată de ginerele lui Nicolae Ceauşescu, după ce în urmă cu un an a fost bătut atât de tare, încât a fost spitalizat.

Profesorul Mircea Oprean i-a iertat pe cei doi agresori, dar numai după ce aceştia au recunoscut că ar fi fost tocmiţi cu câteva sute de euro de un colaborator al său.

Mircea Oprean are şi astăzi urme după teribilul atac petrecut în curtea Facultăţii de Transporturi de la Politehnică. Soţul Zoiei Ceauşescu pleca de la cursuri, când doi indivizi înarmaţi l-au lovit cu sălbăticie, ba chiar i-au înţepat cu un cuţit roţile de la maşină. Agresorii, doi recidivişti care lucrează ca paznici într-un club din Regie, au fost reţinuţi, însă Oprean a luat decizia să îi ierte.

Mircea Oprean: ”Ăsta îmi era interesul, să aflu cine a organizat această monstruozitate. I-a angajat colaboratorul meu de la facultate, Valerian Croitorescu. Nu mă încălzea cu nimic dacă stăteau sau nu în puşcărie.

Respectivul este un colaborator apropiat al profesorului Oprean, pe care acesta din urmă l-ar fi acuzat de plagiat.

Voicilaș Haralambie, avocatul lui Mircea Oprean: ”I-a promis o sumă de bani, 500 de euro, ca să îl aştepte la terminarea cursurilor. Să îl lovească, să îl bată pe profesor.

Iniţial, cei doi suspecţi au respins acuzaţiile şi au declarat că sunt străini de agresiune până zilele trecute, când au decis să îşi spună povestea în schimbul iertării.

Chiar înainte ca Judecătoria Sectorului 6 să pronunţe o posibilă sentinţă de condamnare a celor doi bătăuşi recidivişti, profesorul Mircea Oprean s-a dus la un notar public şi a declarat că îşi retrage plângerea penală şi renunţă la orice pretenţie.

Aşa că judecătorului nu i-a rămas decât să îi ierte pe agresori şi să îi achite. Ba chiar a decis să le restituie cuţitul cu care îl atacaseră pe profesorul Oprean.

Oprean le ceruse bătăuşilor şi daune de peste o sută de mii de euro, însă ținta plângerii sale s-a schimbat acum.

Mircea Oprean: ”Monstrul este cel care i-a angajat. Care s-a putut gândi la acest lucru. Eu i-am botezat copilul, l-am ajutat profesional să promoveze.

Valerian Croitorescu a refuzat să comenteze subiectul, dar oficialii Parchetului Sectorului 6 confirmă că este cercetat pentru că i-ar fi instigat pe cei doi bătăuşi să îl bată pe profesorul Oprean.

Declaraţiile date de aceştia în faţa judecătorului vor fi folosite împotriva lui numai dacă vor fi reluate şi în fața procurorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO