Cererea lui Becali de intrerupere a pedepsei, respinsa. Contopirea pedepselor, judecata in 27 iunie

×
Codul embed a fost copiat

Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali va fi judecata in 27 iunie, a decis, miercuri, Tribunalul Bucuresti.

UPDATE 12:20 Acesta a stabilit ca la dosar trebuie atasate fisa de cazier judiciar a finantatorului Stelei si copii dupa minutele instantelor care l-au condamnat.

Instanta a mai decis ca, tot pana la termenul din 27 iunie, sa fie atasate si dosarele de executare in baza carora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

La inceputul sedintei de miercuri de la Tribunalul Bucuresti, avocatii lui Becali au cerut ca sedinta sa fie secreta, pentru ca clientului lor sa nu ii fie afectate imaginea, demnitate si viata de familie. Aparatorii lui Becali au sustinut ca exista riscul de a fi afectat chiar actul de justitie.

"Presa doreste cu tot dinadinsul sa transforme procesul public intr-o dezbatere", a spus unul dintre avocati.

Citește și
Gigi Becali
Becali ar putea fi mutat la Jilava peste 2 saptamani. Ce se intampla pana atunci cu patronul Stelei
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Procurorul nu a fost de acord cu solicitarea, propunand sa i se dea cuvantul lui Becali, pe motiv ca acesta ar putea avea alta opinie decat cea a avocatilor.

Finantatorul Stelei a explicat in fata instantei ca nu doreste ca familia lui sa afle de la televizor detalii privind procesul si a solicitat presei sa inteleaga ideea unui "divort" temporar al lui de media.

"Sunt un om care a avut o viata publica intensa. Am iubit, presa, am trait cu presa, ei trebuie sa inteleaga ca asta mi-a facut bine si rau si, daca m-au iubit cu adevarat, trebuie sa inteleaga ca este o perioada de «divort»", a afirmat Gigi Becali.

El a argumentat prin faptul ca mediatizarea evenimentelor de la instanta ar putea avea consecinte asupra familiei sale. "Pe mine ma intereseza cel mai mult pedeapsa mea. Nu as vrea ca familia mea sa vada trei-patru ore de breaking-news. Pentru ce? Pentru ce sa-i bubuie inima nevestei? Pentru ce fetele mele sa planga? Pentru ce mama sa faca 25 de rugaciuni? Inca o data, imi cer iertare pentru acest «divort» si ii rog sa ma ierte ca sunt de acord cu avocatii", a spus Becali.

Instanta a respins solicitarea ca sedinta sa fie secreta, iar in final a amanat judecarea cauzei pentru 27 iunie.

Cererea lui Becali de intrerupere a pedepsei a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti

Cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN a fost respinsa, miercuri, de Tribunalul Bucuresti.

Finantatorul Stelei poate ataca decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

Tot astazi, Tribunalul Bucuresti va judeca si solicitarea de contopire a acesteia cu cea din dosarul "Valiza".

Luni, Gigi Becali a spus in fata instantei ca una dintre fiicele sale implineste 18 ani in 7 iulie si ca doreste foarte mult sa participe la majoratul acesteia.

Un alt motiv pentru care Becali i-a cerut judecatorului sa il lase liber trei luni este pentru a-si face ordine in afacerile pe care le are, respectiv la societatile Arcom Bucuresti, Avicola Iasi si Uzina Mecanica Dragasani, precum si la FC Steaua, dar si sa-si gestioneze imprumuturile personale facute rudelor si apropiatilor.

El a precizat ca are probleme la societatile Avicola Iasi si UM Dragasani.

Becali i-a cerut judecatorului sa il lase in libertate pentru a rezolva pe cat posibil aceste probleme de afaceri, iar angajatii pe care ii are sa poata fi platiti in continuare.

Gigi Becali a aratat ca, in opinia sa, poate fi lasat trei luni in libertate, pentru ca o astfel de situatie nu ar ar ofensa opinia publica si nici nu ar crea o stare de pericol social, precizand ca a facut donatii si acte de caritate de-a lungul anilor.

El a mai aratat ca nu putea participa in consiliile de administratie ale acestor societati pe care le detine pentru ca ar fi fost acuzat de conflict de interese, data fiind calitatea sa de europarlamentar si, ulterior, de deputat.

Gigi Becali s-a plans ca statul roman a fost rau cu el si ca tot ce isi mai doreste acum este sa-si faca ordine in afaceri, dupa care sa se intoarca in penitenciar si sa execute pedeapsa.

Finantatorul Stelei a spus ca nu va accepta niciodata ca fetele si sotia lui sa vina la inchisoare pentru vizita si ca telefonul la care are drept zilnic il foloseste exclusiv pentru a vorbi cu Mihai Stoica si cu antrenorul echipei Steaua, Laurentiu Reghecampf.

Avocatii lui Gigi Becali au depus la instanta mai multe inscrisuri referitoare la situatia firmelor omului de afaceri, precum si la situatia familiala a acestuia.

Procurorul prezent la sedinta a spus ca nu este impotriva documentelor depuse, dar a cerut ca avocatii lui Gigi Becali sa precizeze temeiul in baza caruia este facuta actiunea de intrerupere a executarii pedepsei. Acesta a solicitat ca avocatii sa mentioneze daca sunt mentinute ca motive si problemele familiale ale lui Becali, caz in care se impune efectuarea unei anchete sociale.

Becali a mai spus ca nu vrea sa fie "ipocrit" si sa-si foloseasca familia ca motiv in cadrul cererii de interupere a executarii pedepsei, astfel ca a cerut sa fie eliminat motivul problemelor familiale dintre temeiurile juridice in baza carora a fost fundamentata actiunea.

Avocatii au depus in 7 iunie, la Tribunalul Bucuresti, cererea de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare primite de Gigi Becali.

Avocatul Bogdan Barbuceanu, unul dintre aparatorii lui Becali, declara pentru MEDIAFAX ca apararea a cerut intreruperea pedepsei pentru trei luni - maximul prevazut de lege - pentru ca Gigi Becali sa-si poata continua afacerile, sa-si intretina familia si sa poata finanta in continuare Clubul Steaua.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Acestia au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

In 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecata de magistratii Tribunalului Bucuresti tot miercuri, 19 iunie.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Gigi Becali a fost transferat la penitenciarul Jilava. Ce urmeaza pentru finantatorul Stelei
Gigi Becali a fost transferat la penitenciarul Jilava. Ce urmeaza pentru finantatorul Stelei

Gigi Becali si-a inceput sentinta de 3 ani la penitenciarul Jilava, incepand cu noaptea trecuta.

Becali ar putea fi mutat la Jilava peste 2 saptamani. Ce se intampla pana atunci cu patronul Stelei
Becali ar putea fi mutat la Jilava peste 2 saptamani. Ce se intampla pana atunci cu patronul Stelei

Duminica s-au terminat cele 21 de zile pe care Gigi Becali ar fi trebuit sa le petreaca la penitenciarul Rahova, in carantina. Doar ca finantatorul Stelei nu a fost inca transferat la Penitenciarul Jilava.

Dupa condamnarea lui Gigi Becali in dosarul Valiza, Steaua Bucuresti a primit o noua lovitura
Dupa condamnarea lui Gigi Becali in dosarul Valiza, Steaua Bucuresti a primit o noua lovitura

Vestile proaste se tin scai si de Steaua Bucuresti, nu doar de finantatorul ei George Becali.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.