Gica Popescu, George Copos si Mihai Stoica vor fi incarcerati in regim inchis

Ultima actualizare: 28-03-2014 06:59
gica popescu

Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit marti, in cazul a trei dintre condamnatii din dosarul transferurilor - Gica Popescu, Mihai Stoica si George Copos -, ca acestia sa efectueze pedepsele in regim inchis de detentie.

Reprezentantii penitenciarului au precizat ca, deocamdata, nu s-a stabilit locul in care cei trei vor efectua in continuare pedeapsa.

"Nu exista alte dispozitii, deocamdata. Ei se afla, in acest moment, in custodia penitenciarului Rahova", au precizat oficiali ai institutiei.

Decizia Comisiei Penitenciarului Rahova a fost luata dupa ce lui Popescu, Copos si Stoica le-a expirat perioada de carantina.

Perioada de carantina a expirat si pentru fratii Ioan si Victor Becali si Cristian Borcea, toti trei incarcerati la Penitenciarul Poarta Alba, precum si pentru Jean Padureanu, aflat la Spitalul Penitenciarului Jilava, avand probleme medicale.

"Cel mai probabil, comisia se va intruni saptamana aceasta ori, cel mai tarziu, la inceputul saptamanii viitoare", a declarat, marti, corespondentului Mediafax, Gabriel Botezan, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba.

Pentru ca pedepsele primite de Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea depasesc, in fiecare caz, trei ani de inchisoare, cel mai probabil regimul de detenție pe care il vor primi va fi unul inchis, motiv pentru care nu vor mai putea ramane la Penitenciarul Poarta Alba.

"Aici nu avem regim inchis de detentie, avem numai semideschis si deschis. Din acest motiv nu ar putea sa-și ispașeasca pedeapsa la Poarta Alba, trebuind sa fie transferați la penitenciare cu regim inchis", a afirmat Botezan, care a precizat ca cei trei ar putea fi transferati la penitenciare precum cele din Slobozia sau Tulcea.

Miercuri, perioada de carantina va expira si pentru al optulea condamnat din dosarul transferurilor, Gheorghe Netoiu, incarcerat la Penitenciarul Craiova. Marian Ginjoveanu, purtatorul de cuvant al unitatii de detentie, a precizat ca, cel mai probabil, comisia din penitenciar se va intruni pana la sfarsitul acestei saptamani, pentru a stabili regimul de detentie in cazul lui Netoiu.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depasesc 13 ani. In schimb, regimul semideschis se aplica initial detinutilor condamnati la pedepse mai mari de un an, dar care nu depasesc trei ani.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la cate sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, iar pe Gigi Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Avocatii lui Mihai Stoica si Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucuresti contestatie in anulare in cazul condamnarilor primite in dosarul transferurilor de jucatori. Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecata in 21 martie. Instanta a amanat atunci judecarea pentru 4 aprilie, intrucat decizia din dosarul transferurilor de jucatori nu a fost motivata.

Contestatia lui Cristian Borcea a fost inregistrata in 12 martie si va fi judecata in 28 martie. Si avocatii lui Ioan si Victor Becali au depus, in 14 martie, la Curtea de Apel Bucuresti, contestatii in anulare, care se vor judeca la 11 aprilie, in dosare separate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO