Furtuni și ploi torențiale, în mai multe regiuni din țară. Străzi acoperite de ape și arbori doborâți

Ultima actualizare: 13-06-2020 09:41

Cu gândul la temperaturi de vară, de câteva zile avem parte de episoade de vreme rea, cu ploi, vânt turbat și grindină.

Astfel de scene s-au derulat aseară în mai multe zone ale țării. În Vaslui, un copac bătrân din centrul orașului s-a prăbușit, iar sub crengi au fost prinși un bărbat și copilul lui.

O furtună violentă s-a abătut și peste Botoșani, unde apa a inundat străzile, iar șoferii au rămas blocați în mijlocul șuvoaielor.

Vijelii sunt așteptate până luni dimineață, când expiră codul galben care vizează toată România.

Furtună violentă la Botoșani

 

 

 

În Botoșani, cerul s-a întunecat brusc și nori amenințători au acoperit orașul. În scurt timp a început să plouă cu putere, iar după o oră, mai multe străzi s-au transformat în lacuri.

Șoferii care au avut curaj să se aventureze pe șoselele acoperite de apă au rămas blocați în mijlocul suvoaielor și au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

Taximetrist: „Era apa prea mare și nu mi-am dat seama unde e bordura. Am încercat să dau în față și în spate și am făcut gaură. M-am împotmolit. Zici că-i lac de acumulare aici”.

În alte zone ale orașului, vântul a făcut probleme. A suflat cu putere și a pus la pământ copaci, dar a smuls și acoperișuri.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani: „În mai puțin de o oră, în dispeceratul ISU s-au înregistrat 18 apeluri prin care ni se solicita ajutorul pentru înlăturarea unor copaci care au căzut pe partea carosabilă, dar și a unor elemente de acoperiș care au fost desprinse de pe blocuri”.

Arbore uriaș, doborât de vânt la Vaslui

 

 

Rău a fost și în Vaslui. Acolo, un arbore uriaș a fost doborât de vântul turbat. Un bărbat de 32 de ani și fiul său de un an și cinci luni se aflau la câțiva pași de copac în acea clipă.

Băiețelul a scăpat nevătămat, însă tatăl lui a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Dr. Constantin Andrei, SMURD Vaslui: „Domnul prezenta plăgi escoriate față posterioară torace, a fost prelut de echipajul de prim ajutor și a fost transportat la UPU Vaslui. Era căzut într-o zonă cu multe terase, frecventată de public. Au avut noroc atât ei, cei doi, cât și ceilalți din jur”.

Militarii chemați la fața locului au intervenit pentru a curăța zona.

Elvis Pirus, purtător de cuvânt al ISU Vaslui: „La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu echipaje specializate, o ambulanță pentru acordarea primului ajutor și o ambulanță de terapie intensivă mobilă”.

În județul Iași, în schimb, vizat aseară de cod portocaliu de vreme rea, a plouat cu grindină. Drumurile din mai multe comune au fost acoperite de un strat generos de gheață, iar culturile au fost afectate.

Natura s-a dezlănțuit și în Galați, unde vântul a avut la rafală o sută de kilometri pe oră. Acolo, în imagini surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum o trambulină este aruncată zeci de metri în curtea unei case.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO