France 3: România se află sub supravegherea UE din cauza corupției


Ultimul update: Luni 21 Ianuarie 2019 21:38
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 21:31
Categorie: Stiri actuale
proteste sambata bucuresti

Preluarea de către România a președinției Consiliului UE, într-un moment în care statul traversează o perioadă turbulentă, este subiectul unui reportaj France 3.

La București se organizează, tot mai des, proteste antiguvernamentale, în timp ce la Bruxelles se vorbește de un recul al statului de drept.

În seara în care România a marcat, printr-un eveniment la Ateneu, preluarea președinției Consiliului UE, sute de protestatari scandau mesaje antiguvernamentale în apropierea statuii Regelui Carol din Piața Palatului Regal.

Jurnaliștii de la France 3 amintesc, în reportajul dedicate situației de la București, că Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA. Încetul cu încetul, Executivul din România dezmembrează arsenalul de luptă împotriva corupției, se mai arată în materialul difuzat de postul francez de televiziune

„Procurorul șel al DNA a condamnat definitiv patru miniștri, 25 de parlamentari și mulți oficiali locali aleși. Astăzi, majoritatea social-democrată aflată la guvernare vrea să-i limiteze puterile”, a declarat jurnalistul Pascal Verdeau.

Presiunea asupra magistraților, martorilor și denunțătorilor este tot mai mare. Guvernul pretinde că respectă independența sistemului judiciar. Acum vrea să calmeze relațiile cu judecătorii români.

Totuși, acest lucru nu convinge Bruxelles-ul, care vorbește de un recul al statului de drept și pune Bucureștiul sub supraveghere.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO