Sergiu Florea, studentul la Medicina care a ucis si transat un barbat, se casatoreste in inchisoare cu o tanara din Ucraina

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42
Sergiu Florea

Sergiu Florea, fostul student la Medicina din Timisoara, condamnat pentru uciderea si transarea unui barbat, a depus la Primaria Arad documentatia necesara pentru a se casatori la inceputul lunii aprilie.

Casatoria ar urma sa se incheie in Penitenciarul Arad, cu o studenta ucraineana in varsta de 22 de ani.

La Primaria Arad a fost afisata "declaratia de casatorie" a lui Florea Raul-Sergiu, in varsta de 25 de ani, cu domiciliul din actul de identitate in Baia de Cris, judetul Hunedoara, fiind vorba despre fostul student la Medicina care a ucis si transat un barbat, in vara anului 2009, crima la care a luat parte si iubita sa de atunci Carmen Bejan.

Potrivit informatiilor afisate la Primaria Aradi si pe site-ul institutiei, Florea se va casatori cu o fata de 22 de ani, Kalioglo Ina, din Ucraina, localitatea Novoselskoe.

"In temeiul art. nr. 285 din Codul Civil, orice persoana poate face opozitie la casatorie daca exista un impediment legal sau daca alte cerinte ale legii nu sunt indeplinite. Opozitia la casatorie se face numai in scris, cu aratarea dovezilor pe care se intemeiaza, in termen de 10 zile de la data afisarii", anunța Primaria Arad.

Surse din cadrul Penitenciarului Arad, unde Florea iși ispașește pedeapsa, au declarat ca a fost anunțata cununia, care va avea loc la inceputul lunii aprilie. Florea a cerut insa discreție asupra evenimentului și nu a vorbit despre viitorea soție și imprejurarile in care a cunoscut-o.

Conform surselor citate, viitoare sa sotie este studenta in Arad.

In vara anului 2009, cadavrul transat al unui barbat a fost gasit intr-o masina aflata in fata unui camin studentesc din Timisoara. Sergiu Florea si Carmen Bejan, pe atunci in varsta de 20 de ani, studenti la Universitatea de Medicina din Timisoara, au fost arestati in 2 august 2009.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzatia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. In urma audierilor, incadrarea juridica pentru studenta arestata a fost schimbata in omor.

Totodata, cei doi au fost supusi unei expertize psihologice la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", care sa ateste daca au avut sau nu discernamant in momentul in care au comis crima. Sergiu Florea si Carmen Bejan au fost trimisi in judecata, in luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte, ultima incadrare facand referire la faptul ca cei doi l-au transat pe barbatul pe care l-au ucis.

Tribunalul Timis a prelungit apoi mandatele de arestare in cazul celor doi. Totodata, Florea a fost transferat din arestul Politiei Timis la Penitenciarul din Timisoara, iar Carmen Bejan a fost transferata la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad.

In mai 2010, cei doi tineri au fost condamnati de Tribunalul Timis la cate 16 ani de inchisoare cu executare, sentinta fiind atacata cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Timisoara. In 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timisoara i-a condamnat pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de inchisoare cu executare.

Totodata, instanta i-a obligat pe acestia sa plateasca familiei victimei despagubiri materiale de 20.000 de euro. Decizia a fost insa atacata, iar in iunie 2011, instanta suprema i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de inchisoare cu executare. Atunci, instanta suprema a respins recursurile celor doi studenti, astfel ca acestia au ramas cu condamnarea primita la Curtea de Apel Timisoara.

Ulterior, Carmen Bejan s-a casatorit, in 11 aprilie 2012, in Penitenciarul Arad, cu fostul detinut Claudiu Satran, cu care ramasese insarcinata. In luna mai 2012, Carmen Bejan a nascut un baiat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dar acesta a murit la nastere din cauza unor malformatii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO