Fostul primar Andrei Chiliman, achitat in dosarul privind acordarea ilegala a unei autorizatii pentru o terasa

Ultimul update: Duminica 02 Aprilie 2017 06:50
Data publicarii: Joi 30 Martie 2017 20:06
Categorie: Actualitate

Judecatoria Sectorului 1 a decis, joi, achitarea fostului primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu privind acordarea ilegala a unei autorizatii pentru o terasa.

Instanta a dispus achitarea si pentru faptele de abuz in serviciu de care sunt acuzati Petrica Marius Ionescu, fost director executiv al Directiei Utilitati Publice din Primaria Sectorului 1 si Georgiana Constantina Derdene, fost sef in cadrul Serviciului Utilitati Publice. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de fostul primar si de procurori la Tribunalul Bucuresti.

Dosarul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Judecatoriei Sector 1 in octombrier 2015, Andrei Chiliman, Petrica Marius Ionescu si Georgiana Constantina Derdene fiind acuzati de abuz in serviciu. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Andrei Chiliman, Petrica Marius Ionescu si Georgiana Constantina Derdene, ar fi emis ilegal o autorizatie de functionare pentru o terasa, fara a avea acordul vecinilor afectati de constructie. Mai mult, exista si o hotarare nefavorabila a Consiliului Local in cazul acestei terase.

Intr-un alt dosar, fostul primar Andrei Chiliman a fost acuzat de trafic de influenta si constituire de grup infractional organizat, alaturi de Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, de Ioana Costescu, fosta consiliera a lui Chiliman si de fostul consilier local Ion Brad.

Procurorii DNA Ploiesti au stabilit ca dupa alegerile locale din 2004, la initiativa lui Vlad Moisescu, ar fi fost constituit un grup infractional organizat, din care au facut parte Ioana Costescu, Andrei Chiliman si Ion Brad, care ar fi urmarit sa obtina comisioane intre 10% si 15% din valoarea unor lucrari atribuite unor firme favorizate in castigarea unor contracte. Banii astfel obtinuti ar fi fost impartiti intre cei patru si filiala PNL Sector 1.

Procurorii DNA au mai deschis un dosar pe numele lui Andrei Chiliman, in decembrie 2015, in care fostul primar al Sectorului 1 a fost acuzat de abuz in serviciu si complicitate la distrugere.

Procurorii l-au acuzat pe Andrei Chiliman ca atunci cand a fost primar al Sectorului 1 a ajutat o persoana sa distruga, in perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, anexe ale Palatului Stirbei, constructii monument istoric situate pe Calea Victoriei.

Printre constructiile distruse cu utilaje grele se afla pivnita Palatului Stirbei, imprejmuirile si remiza (aripa de nord), monumente istorice, precum si toate vestigiile care se regaseau in subteran, pentru care nu s-a obtinut niciun aviz sau autorizatie de descarcare de sarcina arheologica. Actiunea de demolare a pus in pericol Palatul Stirbei si vestigiile subterane care, astfel, au fost si ele distruse, au aratat procurorii DNA.

Chiliman este acuzat ca a semnat certificatul de urbanism pentru desfiintarea constructiilor si autorizatia de desfiintare a acestora, desi stia ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta.

 

In 2008, a luat un credit de 66.000 de franci. Cat mai are de platit dupa ce a achitat ratele 4 ani, iar banca i-a luat casa
In 2008, a luat un credit de 66.000 de franci. Cat mai are de platit dupa ce a achitat ratele 4 ani, iar banca i-a luat casa
VIDEO PROTVPLUS.RO
jean claude juncker
Poziția oficială a Comisiei Europene față de OUG anunțată de Tudorel Toader
Mustafa Tartousi, condamnat pentru că l-a ajutat pe Omar Hayssam să fugă, va fi eliberat
Mașină în flăcări pe un bulevard din Bistrița. Reacția șoferului și pasagerilor
Un bărbat a fost amendat pentru că a vrut să facă o faptă bună. Ce a filmat
Incendiile din Suceava au făcut două victime: un bărbat a murit intoxicat, iar o femeie a făcut atac de cord
Oficial al Comisiei Europene: "Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!"
vanatoare, fin, nas, ucis, impuscat, mistret,
Un bărbat aflat la braconaj a murit din cauza rănilor provocate de un mistreţ
Cursurile în 4 şcoli din Bucureşti, suspendate pentru că nu este căldură
Furturi filmate în Târgovişte. Cum ar fi reușit un hoț să plece cu 22.000 de lei
Proteste după OUG anunțată de Toader: ”Vor să ne aducă cu 30 de ani înapoi în comunism”
Reacțiile taximetriştilor la protestul față de Uber. Un şofer, prins în aglomerație
Sute de persoane au protestat în Piața Victoriei față de OUG anunțată de Tudorel Toader