Fostul consilier prezidential si ministru de Interne Gabriel Berca a fost scos cu catuse de la DNA si dus in arest


Ultimul update: Duminica 26 Iulie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 23 Iulie 2015 13:21
Categorie: Stiri actuale
Gabriel Berca - AGERPRES

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, care a fost retinut de procurorii DNA Bacau, a fost scos incatusat din sediul DNA si dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie.

La iesirea din sediul DNA, Berca nu a facut declaratii.

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat ca Berca a fost chemat pentru audieri in dosarul in care este cercetat si fostul deputat Mihai Banu. La sosirea la sediul DNA, Berca a sustinut ca nu cunoaste motivul pentru care este audiat.

Gabriel Berca este cercetat de DNA pentru ca, in 2012, prin intermediar, ar fi cerut, in transe, peste 180.000 euro ca sa-si foloseasca influenta pe langa membri ai Guvernului in vederea alocarii de fonduri unei primarii, au declarat surse judiciare. Sursele au aratat ca Berca, prin intermediul lui Mihai Banu (in acea perioada deputat) a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, in mai multe transe, peste 180.000 euro.

Fostul deputat liberal de Bacau Mihai Banu a fost arestat preventiv, la 10 iulie, pentru 30 de zile, in urma unei decizii luate de o instanta de judecata de la Curtea de Apel Bacau.

El fusese retinut de procurorii DNA sub acuzatia de trafic de influenta.

"In perioada 2010-2012 a pretins si primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, in calitate de deputat, sa-si foloseasca influenta personala sau prin intermediul altui demnitar, pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau", se preciza intr-un comunicat al DNA.

Tot in cursul diminetii, la audieri s-a aflat si omul de afaceri Viorel Rusu, cel care este denuntator in dosarul lui Banu.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO