Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Ploiești. Câte persoane au fost infectate

Dată publicare: 16-07-2020 16:06
Dată actualizare: 16-07-2020 16:08


Spitalul din România în care aproape toți medicii au avut Covid-19. ”Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu”

Un nou focar de Covid-19 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde şase persoane de la Secţia de Ortopedie au fost diagnosticate cu COVID-19.

În judeţul Prahova s-au înregistrat, de asemenea, alte două decese, la pacienţi cu comorbidităţi, conform News.ro.

”Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu Sars-Cov-2, într-una din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 persoane dintre cele 49 testate. În vederea prevenirii raspândirii infectării au fost adoptate următoarele măsuri: testarea întregului personal şi a pacienţilor secţiei, dezinfecţia spaţiilor, izolarea contacţilor direcţi”, a anunţat joi Prefectura Prahova

Surse medicale au declarat pentru News.ro că este vorba despre cadre medicale care au fost infectate.

Tot în judeţul Prahova au fost înregistrate două decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un bărbat de 66 de ani şi p femeie de 60 de ani, ambii suferind şi de alte afecţiuni. Numărul morţilor din cauza SARS-COV-2 în judeţul Prahova ajunge, astfel, la 46 de la începutul pandemiei.

În spitalele din judeţ care tratează bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 20 pacienţi dintre care 12 sunt intubaţi. Au mai fost transferaţi încă doi pacienţi în stare critică de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În ultimele 48 de ore au fost transferaţi, în total, pe secţiile ATI din judeţul Prahova, 5 pacienţi (patru de la spitale din Bucureşti şi unul de la Târgovişte).

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 920 persoane, 174 fiind declarate vindecate şi externate.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO