Fratii Cioaba, certati la parastasul pentru tatal lor. De ce a fost organizata slujba ortodoxa pentru un pastor penticostal

Ultima actualizare: 12-08-2014 03:26

Comemorarea tatalui lor, Florin Cioaba, la Sibiu, la un an de la moartea lui, a aratat ca exista o dezbinare intre cei doi frati mostenitori.

Autointitulatul rege international al romilor a fost, in ultima parte a vietii, pastor penticostal. Dar acum a avut parte de un parastas ortodox si o slujba tinuta de insusi Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza. A fost dorinta mezinului Daniel, ramas la credinta rasariteana. Insa fratele lui mai mare, Dorin, penticostal convins, nu a participat la eveniment.

Pe celebrul mars de primire a sefilor de stat, rudele raposatului Florin Cioaba au depus o coroana de flori pe mormantului lui din Cimitirul Municipal din Sibiu. Unii au tinut sa filmeze scena cu telefoanele mobile.

Daniel Cioaba, fiul cel mic al lui Florin Cioaba: "Ii simtim mai mult lipsa, pentru ca ne lovim de unele chestii la care el ar trebui sa ne dea sfaturile parintesti si nu avem de la cine le lua. Uneori le luam de la straini, de la dusmani".

Apoi, slujba de pomenire a fost tinuta, dupa tipicul ortodox, de Mitrolopitul Ardealului.

Dorin Cioaba, fiul cel mare, nu a venit la comemorare, dar si-a motivat absenta spunand ca a fost la inmormantarea unei verisoare la Dragasani. Oricum, el va face o alta ceremonie pentru tatal sau si se gandeste si la o expozitie de fotografii.

Daniel Cioaba, fiul cel mic al lui Florin Cioaba: "Eu cred ca ar trebui sa participe si el. In mod normal asa ar fi fost. Nu stiu ce ar fi spus tatal meu, dar noi nu ne putem impaca nici cu faptul ca eu sunt crestin ortodox si el este penticostal".

Mai impaciuitoare a parut a fi mama lor. Maria Cioaba, sotia lui Florin Cioaba: "Nu sunt suparati, mai mult orgoliosi".

La ceremonie au participat si sibieni care l-au cunoscut pe autointitulatul rege international al romilor. "A fost un om de treaba si foarte bun, cumsecade. Am venit si noi sa vedem parastasul", spune un barbat.

Florin Cioaba a murit la 58 de ani, vara trecuta, intr-o clinica din Turcia. Venise acolo in concediu si cand i s-a facut rau, a fost preluat de o ambulanta si dus mai intai la un spital privat. Apoi a fost transferat la spitalul universitar din Antalya, unde a murit dupa cateva atacuri de cord.

Dorin Cioaba sustine ca a angajat o firma de avocati din Statele Unite si ca vrea sa dea in judecata spitalul respectiv pentru malpraxis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!