A pacalit numerosi batrani din Sibiu, spunandu-le ca e sora lui Florin Cioaba si ca vrea sa le ofere de pomana pentru raposat

Ultima actualizare: 05-10-2015 07:04

O noua forma de inselatorie a aparut la Sibiu. O femeie care se da drept nepoata raposatului rege al tiganilor, Florin Cioaba, reuseste sa pacaleasca, mai ales batranii, carora le ia bijuteriile fara ca ei sa-si dea seama.

Politistii au inregistrat mai multe plangeri, dar nu au deocamdata nicio idee despre identitatea suspectei.

Femeia are tinte clare - batranii singuri care au bijuterii la vedere. Intra cu ei in vorba si se da drept nepoata raposatului Cioaba, pentru care se ofera sa dea ceva de pomana. Fie o verigheta, fie un lant, chipurile de aur. Isi sfatuieste apoi victima sa dea jos bijuteria autentica si sa poarte darul primit. Asa se face ca lucrurile de valoare ale oamenilor ajung in mainile escroacei care reuseste sa le piteasca in propriile-i buzunare.

Odata ajunsi acasa, victimele constata ca nu mai au bijuteriile de valoare, iar cele primite sunt tinichele ieftine. Cel putin 8 oameni au fost inselati in acest fel. Dar suspecta este inca libera.

Plangerile au inceput sa curga la politie inca de acum trei saptamani. Din pacate, insa, niciuna dintre victime nu a putut sa ofere agentilor indicii clare despre escroaca.

Familia Cioaba sustine ca n-are niciun amestec in aceasta inselaciune. Fiul rapostatului e trist ca memoria tatalui sau este intinata in acest fel.

Dorin Cioaba: "Vreau sa anunt pe acesta cale ca nu avem de-a face cu astfel de oameni, ne detasam total de astfel de practici, nimeni nu actioneaza in numele tatalui meu. Si doresc ca toti oamenii care sunt opriti pe strada sa anunte politia si sa nu dea curs invitatilor sau sa faca aceste schimburi de obiecte."

Politistii banuiesc ca numarul pagubitilor este foarte mare, dar se jeneaza sa mearga la politie. Anchetatorii spera ca totusi vreunul dintre cei inselati va putea sa dea detalii despre aspectul fizic al escoacei si eventualii ei complici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO