Muscat de o vipera cu corn, pentru Andrei Tinu cel mai greu moment va veni abia peste cateva zile

Dată publicare: 28-11-2011 18:17
Dată actualizare: 06-11-2012 18:03


vipera cu corn

Urmeaza o saptamana de risc pentru Andrei Tinu, fiul regretatului ziarist Dumitru Tinu. Tanarul a fost muscat de o vipera, iar medicii spun ca momentul critic al intoxicatiei cu venin este atins abia in a V-a zi de la muscatura.

Tocmai de aceea il supravegheaza cu atentie. Starea baiatului este acum stabila. Doctorii, care-l trateaza la spitalul Floreasca, spun ca este cel mai grav caz de acest gen din ultimii opt ani.

Au trecut trei zile de cand Andrei Tinu a fost muscat de o vipera cu corn.

"Urmatoarele zile pot sa aduca agravari", spune medicul Rodica Ciolacu.

Tocmai de acceea doctorii sunt vigilenti. Experienta dobandita in cazurile precedente le arata ca partea cea mai grea abia urmeaza. Veninul aflat inca in organism poate determina tulburari de colagulare si poate afecta inima, rinichii, ficatul sau plamanii.

De sambata, de cand Andrei a fost muscat de sarpe, mama sa nu s-a dezlipit de patul lui.

Sambata noaptea Andrei a suferit o interventie chirurgicala la bratul drept, dupa ce medicii au constatat ca veninul de vipera i-a produs un hematom masiv la bratul drept ce risca sa-i blocheze circulatia sanguina.

Chirurgii i-au incizat bratul pe toata lungimea, de la incheietura spre umar, ca sa curete artera pe care plecase veninul viperei si sa scoata cheagul masiv ce se formase acolo.

Andrei a fost muscat de o vipera cu corn la ferma sa de langa Bucuresti, in timp ce incerca sa culeaga veninul de la unul dintre serpi.

Tulburari de coagulare mai pot aparea si de acum inainte, de aceea Andrei Tinu va fi tinut in continuare in spital, sub supraveghere stricta.

O vipera poate avea in glandele veninoase 6-18 mg venin. Se considera ca poate inocula maximum 75% la o prima muscatura.Veninul inca lucreaza in organismul pacientului.

Doctorii spun ca Andrei Tinu este in stare stabila, dar ramane supravegheat atent de o echipa de anestezisti, toxicologi si chirurgi

Dupa tulburarile de coagulare de la nivel bratului nu au mai aparut sangerari in alte parti ale organsimului. Rinichii functioneaza fara probleme.

In functie de cum evolueaza operatia de la nivel mainii drepte, medicii vor interveni din nou, de data asta ca sa inchida lojele musculare. Vor lua decizia in cateva zile in functie de aspectul muschilor.

Deocamdata nu se pune in discutie o a doua operatie la mana.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO