Femeie din Vaslui, salvată în ultima clipă din incendiul care i-a distrus casa

Ultima actualizare: 15-12-2020 17:40

Momente de panică într-o comună din judeţul Vaslui. O femeie de 64 de ani a scăpat cu viaţă, în ultimul moment, din incendiul care i-a cuprins casa.

Victima a avut noroc cu vecinii şi fiul ei, care i-au sărit în ajutor şi au scos-o din vâlvătăile teribile. Locuinţa a fost însă distrusă în totalitate, iar acum bătrâna a găsit un adăpost la rude.


Incendiul a avut loc la primele ore ale dimineţii. Femeia de 64 de ani locuia singură, însă era ajutată şi îngrijită de fiul ei, care locuieşte în acelaşi sat. Primii care au văzut cum flăcările uriaşe înghiţeau acoperişul au fost vecinii. Imediat, oamenii au dat alarma la 112 şi au fugit să o salveze pe bătrână.

Vecină: „Dimineaţa la 5 a ieşit băiatul la oi şi a văzut că pocea şi ieşeau scântei. Nora a sunat la 112. Băiatul s-a dus la băiatul ei și i-a spus. Am salvat-o de la foc. Ajunsese focul sus. Am scos-o afară pe bătrână. A dus-o acasă. Dacă nu ajungea fiul ei şi nu o scoteam nu cred că mai trăia acum”.

Martor:Aveam tv-ul deschis şi a luat curentul. Erau vecinii, băiatul, pompierii de la Codăeşti, cu pompierii de la Vaslui. Aici e sursă de apă, dar în 2-3 găleţi se termină. Întuneric beznă, nu se putea face nimic. A intervenit un vecin de aici care a intervenit la timp şi a salvat-o la fix”.

Vecină:M-a trezit soţul că arde casa lu tanti Pena. Am ieşit în poartă şi am văzut flacăra, ardea. Au urcat-o în maşină şi au dus-o la ei acasă. Ne-am speriat, că suntem vecini. De la ce? de la hogeac, cred. De la horn a ieşit flacăra, nu avea de unde”

La locul incendiului au fost dirijate mai multe echipaje de pompieri. Victima, care a suferit o intoxicaţie uşoară, a primit îngrijiri medicale pe loc. A refuzat să fie însă transportată la spital.

Marius Stanciu, ISU Vaslui: „Detaşamentul Vaslui a intervenit cu 2 autospeciale pentru limitarea unui incendiu din Codăeşti. La sosirea echipajelor, incendiul era generalizat. Din locuinţă a fost salvată o persoană 64 ani. A primit îngrijiri la faţa locului, în TIM. victima a suferit o uşoară intoxicaţie cu monoxid, a refuzat transportul al spital. Cauza probabilă de izbucnire a fost un coş de fum defect.”

Femeia era cunoscută cu mai multe boli, însă se descurca singură. Acum, în lipsa unui acoperiş, bătrâna s-a mutat în casa fiului ei, unde va rămâne peste iarnă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO