Tot mai mulți bătrâni mor în accidente de circulație. Ce soluție a găsit poliția


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2019 19:51
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2019 13:06
Categorie: Stiri actuale

Tot mai mulți bătrâni mor în accidente de circulație, din cauza faptului că traversează prin locuri nepermise. Polițiștii spun că vârstnicii au depășit jumătate din numărul total al victimelor.

Pot fi văzuți aproape pe fiecare stradă cum își pun viața în pericol, ignorând mașinile care se apropie.

Pentru a le atrage încă o dată atenția asupra riscurilor la care se expun, agenții de la rutieră au simulat în București un accident dureros de asemănător cu cele reale.

Pietonii traversează strada pe unde apucă, unii în fugă, alții mai domol. Într-un moment de neatenție, o mașină ii poate lovi. Traversarea neregulamentară este principala cauză a accidentelor soldate cu morți. Și tot mai multe victime, au constatat polițiștii, sunt persoane de vârsta a treia. Explicații pentru încălcarea legii, desigur, există.

”Nu pot să merg până la pasaj” sau ...”Dacă ați avea picioarele mele, nu ați mai vorbi.

Că vrem sau nu, flexibilitatea, refelexele, auzul sau vederea se deteriorează după vârsta de 55 de ani, cu un impact și mai mare după 75 de ani. Iar mobilitatea redusă face puțin probabilă posibilitatea ca o persoană de vârsta a treia să se poată feri din fața unei mașini.

Pentru a le atrage atenția pietonilor că un pas greșit le poate aduce moartea, autoritățile au simulat un accident. 391 de persoane au decedat anul trecut din cauza traversării neregulamentare și 1050 au fost rănite grav.

Zona nu a fost aleasă întâmplător de polițiștii rutieri, doar anul trecut aici au avut loc 9 accidente cu pietoni. Cei mai mulți dintre ei erau persoane vârstnice.

Anul trecut, în jumătate din accidentele auto provocate de pietoni în capitală, victime au fost persoane în vârstă.

 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO