Experiment făcut de pirotehnişti. Ce se întâmplă când folosim greșit petarde și artificii
”Este doar o petardă inofensivă!” Aşa gândesc mulţi dintre românii care cumpără petarde şi artificii pentru Revelion. Aceasta distracţie lasă însă, de multe ori, semne pe viaţă.
Un experiment făcut de pirotehniştii de la SIAS arată chiar acest lucru. Grav este că în pieţe sau, mai nou, în online, se vând în continuare articole pirotehnice, extrem de periculoase, despre care nu se ştie ce efecte pot avea.
Poliţiştii au început experimentul cu un set de artificii. Este din categoria F2 şi nu poate fi folosit fără autorizaţie. Riscul este că atunci când are loc lansarea, cutia să se răstoarne şi să îi rănească pe cei din jur.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Teoretic, aveţi voie să cumpăraţi doar acele petarde sau artificii pe care scrie P1. Prezintă cel mai scăzut risc.
Riscurile sunt imense. Ne-o demonstrează şi sălile de la urgenţe care sunt pline an de an, după Revelion. Petardele improvizate vă pot exploda în faţă, vă pot mutila sau afecta văzul. La începutul acestui an, un copil de 6 ani din Capitală a avut de suferit după ce a aprins o simplă făclie, vândută la tarabă legal cu câţiva lei.
În ultima lună poliţiştii au confiscat peste 5 tone de articole pirotehnice interzise publicuui larg. Cei care sunt prinşi că le vând riscă 3 ani de închisoare.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!